Szórakoztató programok

Városunk kulturális életet pezsgővé vált július 4-8 között. A XXV. Szentmiklósi Napok rendezvénysorozat programjai között mindenki találhatott kedvére való programot. Különböző helyszíneken, színes kulturális programokat kínáltunk a városlakóknak és a hozzánk érkező vendégeknek.Városunk kulturális életet pezsgővé vált július 4-8 között. A XXV. Szentmiklósi Napok rendezvénysorozat programjai között mindenki találhatott kedvére való programot. Különböző helyszíneken, színes kulturális programokat kínáltunk a városlakóknak és a hozzánk érkező vendégeknek.

Július 4-én kiállítással és filmvetítéssel tekintettünk vissza az egykor híressé vált szalma galériánk alkotásaira, majd a következő napon tisztelegtünk a gyáralapító Lábassy János posztumusz díszpolgárunk születésének 195. évfordulója alkalmából rendezett emlékkoncerten. A Római Katolikus Templomban a komolyzene kedvelőinek adott hangversenyt a Kodály Zoltán AMI gyermekkórusa és Vonószenekara, Tornalja Reneszánsz Gyermekkórusa, a Sanctonicolaum Kórus valamint vendégművészeink Farkas Erzsébet énekművész, Balázs Anita gordonkaművész, Csiki Ágnes gitárművész.

Július 6-án A Kossuth téren zenét és zenészeket vitte közelebb a közönséghez a X. alkalommal megrendezett Utcazene Fesztivál.

Július 7-én és 8 -án délután a Galambos Park színpadán könnyűzenei koncertek biztosították a szórakozást. A zene mellett játéksziget, népi játszópark, gyermekfoglalkozások várták a gyerekeket. A fellépők között találkozhattak a Leander Kills, Rage Against the Machine Tribute, Ganxsta Zolee is a Kartel, Ferenczi György és a Rackajam valamint a Csík Zenekarral.

Az idő kegyes volt a jubileumi Szentmiklós Napi rendezvényekhez, a rövid ideig tartó eső sem tántorította el a zenére éhezett közönséget.