Támogatják az Észak-Alföldön élő fiatalok vállalkozóvá válását

A projekt eredményeként várhatóan 270 új vállalkozás létrejöttét segítik elő ebben a régióban. 2-3 millió Ft vállalkozásindítási támogatást biztosít a „Vállalkozz Magyarország” projekt, amely a helyi fiatalok számára biztosít segítséget a vállalkozásukhoz ezáltal is elősegítve a fiatalok helyben maradását. A programban az Észak-Alföldön élő 18-30 év közötti regisztrált és legalább 1 hónapja álláskeresők vehetnek részt. Szakmai támogatással – képzéssel, mentorálással - is segítik a vállalkozások elindítását.A projekt eredményeként várhatóan 270 új vállalkozás létrejöttét segítik elő ebben a régióban.

2-3 millió Ft vállalkozásindítási támogatást biztosít a „Vállalkozz Magyarország” projekt, amely a helyi fiatalok számára biztosít segítséget a vállalkozásukhoz ezáltal is elősegítve a fiatalok helyben maradását. A programban az Észak-Alföldön élő 18-30 év közötti regisztrált és legalább 1 hónapja álláskeresők vehetnek részt. Szakmai támogatással – képzéssel, mentorálással - is segítik a vállalkozások elindítását.

A projektben 450 fiatal kap lehetőséget arra, hogy vállalkozói képzésben és készségfejlesztésben vegyen részt. Alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel, gazdálkodással és irányítással kapcsolatos ismereteket kapnak, megismerik a vállalkozási formák típusait, megszerezhetik a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit.

A képzést eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásukat megalapító fiatalok a GINOP-5.2.3 pályázati felhívás keretében minimum 2, de maximum 3 millió Ft vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak induló vállalkozásuk költségeinek támogatására, 10% önrész mellett.

Részletes információ és jelentkezés  a www.vallalkozzmagyarorszag.hu  oldalon .Kapcsolódó dokumentumok:

Fiatalok vállalkozóvá válása