Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára emlékezünk

61 évvel ezelőtt a magyar egyetemi ifjúság és a hozzá csatlakozott tömeg azt mondta, hogy elég volt a megalázottságból, a félelemből és a kiszolgáltatottságból, az éjszakai elhurcolásokból és a rögtönítélő népbírósági perekből. A szabadságvágy, a függetlenség és a hazaszeretet hajtotta őket.61 évvel ezelőtt a magyar egyetemi ifjúság és a hozzá csatlakozott tömeg azt mondta, hogy elég volt a megalázottságból, a félelemből és a kiszolgáltatottságból, az éjszakai elhurcolásokból és a rögtönítélő népbírósági perekből. A szabadságvágy, a függetlenség és a hazaszeretet hajtotta őket.

A forradalom elbukott és a reményvesztettség, a megtorlástól való félelem közel negyedmillió magyart szakított el a hazájától.

Az 56-os Életfa Emlékműnél október 23-án 11 órakor kerül sor a tiszteletadásra, ahol Markót Imre polgármester mond beszédet. Műsorral közreműködnek a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium diákjai és a Sanctonicolaum Városi Kórus. A történelmi egyházak képviselőinek áldását követően koszorúzásra kerül sor.

Hajtsunk fejet az áldozatok előtt, emlékezzünk a forradalom hőseire.