Helyi hírek

Értesítés
A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. 2017. 09.15-től 2017.10.06-ig az egészséges ivóvíz biztosítása érdekében Törökszentmiklós város ivóvízhálózatán csőhálózat mosatást végez.
Legszebb Konyhakertek díjátadó - XIII. Óballai Falunap
Törökszentmiklós Városi Önkormányzat idén először csatlakozott a Magyarország "Legszebb konyhakertjei" programhoz. Különböző kategóriák voltak meghirdetve, melyre Törökszentmiklós város lakosai pályázhattak.
Munkalehetőség
Az osztrák tulajdonú Lorenz Shoe Group Kft. matrfűi cipőgyára tüzödei részlegébe varrni tudó női dolgozókat keres.
KÖZMEGHALLGATÁS
Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. szeptember 27-én (szerda) 15 órai kezdettel a Városháza dísztermében közmeghallgatást tart. A közmeghallgatáson a lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a város és a közösség életével kapcsolatos közérdekű kérdéseiket, javaslataikat közvetlenül intézhetik a képviselőtestület tagjaihoz.
Schirilla Györggyel futhatnak együtt a Miklósiak
Szeptember 8-án  pénteken  rendőri és polgárőri felvezetéssel  a Kossuth út 270 szám alól a Vaták Nyílászáró Kft. székhelyétől indul 8.15 órakor a jótékonysági futam. A Kölcseys és a Bercsényis diákokkal fut majd Schirilla György  az alábbi útvonalon: Ibolya presszó, DIAMOND Fitness, Kristály Étterem. Ezen vállalkozások támogatják a futókat egy kis  pihenővel és frissítő megvendégeléssel is.
Lomtalanítás
Értesítjük Törökszentmiklós Város lakosságát, hogy 2017. szeptember 25-től szeptember 29-ig a Törökszentmiklósi Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. lomtalanítást végez.  
KSH Lakossági adatgyűjtés
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Törökszentmiklós településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt végez 2017. szeptember 1. és 2018. április 30. közötti időszakban.
Lakossági fórum
Kedd este a város újonnan elnyert csapadékcsatorna-hálózat fejlesztési projektjének keretében lakossági fórumra került sor, melyen az érintett lakosok a tervezőnek és a projektmenedzsment tagjainak tehették fel kérdéseiket.
EBOLTÁS
Törökszentmiklós Város Jegyzője értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008.(XII.20.) FVM rendelet 4. §.(1) bekezdésének a.)-c.) pontjaiban rendeltek szerint a városban kötelező veszettség elleni eboltás kerül lebonyolításra. Az ebek a védőoltást az alábbi időpontokban és oltási helyeken kaphatják meg:
Emlékezzünk közösen államalapító Szent István királyunkra
1001-ben a korona az állam megszemélyesítője volt. „ Az igaz királyt erénye teszi királlyá, mert ha istentelen és kegyetlen, akkor csupán zsarnok lehet, nem uralkodó” – így szólt  István király fiához, Imre herceghez írt egyik intelme.  Idézzük fel Szent István alakját a városi ünnepségen.