Helyi hírek

Emléktüzet gyújtottunk az urivi áttörés évfordulóján, a Don hőseinek
Január 12-én a Kossuth téri Hősök Emlékművénél emlékeztünk azokra az igaz magyar apákra, nagyapákra, ükapákra, akik idegen földben nyugszanak. Azt tettük, ami a kötelességünk, emlékeztünk és fejet hajtottunk.
Bemutatásra került a Településképi Arculati Kézikönyv
2016-ban jelent meg az a jogszabály, amely előírta a településeknek e kézikönyv megalkotását. A tartalmi összeállítását is meghatározták, valamint előírták, hogy mely államigazgatási szervek véleményét kell beszerezni, ezen összeállítás elfogadásához.
Projektnyitó
Az „Iskola 2020” Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében című, EFOP-4.1.2-17 kódszámú pályázati program keretében a Karcagi Tankerületi Központ „A törökszentmiklósi Hunyadi Mátyás Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” című, EFOP-4.1.2-17-2017-000058 azonosító számú projektjének projektnyitó rendezvényére került sor 2017. december 14. napján.
A fűtés során mire figyeljünk az egészségünk megőrzése érdekében?
Az Országos Közegészségügyi Intézet  „az illegális hulladék- égetés humán– és környezet- egészségügyi kockázatai„ címmel tájékoztató anyagot állított össze és  adott közzé. A fűtési időszakban fontos, hogy valóban helyesen válasszuk meg a tüzelőanyagokat, hiszen ma Magyarország egyik legsúlyosabb környezet-egészségügyi problémája a lakossági fűtés okozta levegőszennyezés. Nem mindegy, hogy mivel fűtünk, mit dobunk a tűzre. Az illegális hulladékégetés környezetszennyező és az egészségre ártalmas.
A Don-kanyar áldozataira emlékezünk
A hagyományokhoz híven emlékezünk az Urivi áttörés évfordulóján a 2. Magyar Hadseregre. 2018. január 12-én 16,30 órakor gyertyát gyújtunk a Kossuth téren a Hősök emlékművénél.
Kéményseprőipari sormunka 2018. évi ütemterve
A sormunka a kéményseprőipari szerv vagy kéményseprőipari szolgáltató megrendelés nélkül, rendszeres időközönként, tűzbiztonsági okból ingatlanról-ingatlanra járva, úgynevezett „sorban” végzett ellenőrző tevékenysége. 2018. január elsejétől a klasszikus értelemben vett sormunka csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben kötelező, és a kéményseprő által megajánlott első két időpontban ingyenes.
Hirdetmény
Tájékoztatom Törökszentmiklós Város lakosságát, a civil-, érdekképviseleti- és gazdálkodó szervezeteket, valamint a településen működő egyházakat, mint partnereket, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete törvényi kötelezettségének eleget téve a településfejlesztési koncepcióról
Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. december 21-én (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
Tudnivalók a 2018. évi helyi adókkal kapcsolatos feladatokról
2018. évre vonatkozóan változatlanok maradtak az elmúlt években bevezetésre került helyi adók, az adómértékek nem emelkedtek és a biztosított kedvezmények is megmaradtak. Részeletek itt.
Tájékoztató
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2017. december 27 - december 29-ig igazgatási szünet miatt ZÁRVA tart. A Városháza épületében az ügyeletet biztosított lesz, ezért a személyesen benyújtott beadványaikat, kérelmeiket dec. 27 – dec. 29-e között át tudják adni az ügyfélszolgálati irodán (porta).