Helyi hírek

Közlemény
A 2020. január 19. napjára kiírt időközi választása kapcsán Törökszentmiklós 1. számú egyéni választókerületében az egyéni választókerületi jelölt állításhoz szükséges ajánlások száma: 21 ajánlás.
Felhívás
Tisztelt törökszentmiklósi lakosok! Kérem Önöket, hogy a vonatkozó jogszabályi előírások alapján az ingatlanuk előtti járdaszakasz (járda hiányában egy méter széles területsáv,illetve ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület), illetve a járdaszakasz melletti nyílt árok és ennek műtárgyai, továbbá  tömbtelken a külön tulajdonban álló egyes épületek gyalogos megközelítése és körüljárására szolgáló terület tisztán tartásáról,a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és hulladékok (pl.: zöld hulladék, kommunális hulladék) eltávolításáról gondoskodni szíveskedjenek!
Nemzeti gyásznap
A mai napon emlékezünk az '56-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 63. évfordulójára. November 4-ét a kormány 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá.November 4-én (hétfőn) 18 órától az 1956-os Életfa Emlékműnél gyertyagyújtással egybekötött kegyeleti megemlékezés lesz a nemzeti gyásznap alkalmából.
HIRDETMÉNY
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. november 5-én (kedd) 10 órai kezdettel tartja alakuló ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
Meghívó
A Törökszentmiklósi Helyi Választási Bizottság 2019. november 07-én (csütörtök) 14:00 órakor tarja következő ülését. Napirendi pontként az időközi választás kitűzése szerepel.
Átadták a megbízóleveleket az új képviselő-testület tagjainak
Október 27-én jogerőre emelkedett az önkormányzati választás eredménye. Ennek folyamataként ma a képviselő-testület tagjai Dr. Szűcs Sándortól a Helyi Választási Bizottság elnökétől átvehették a megbízólevelüket. Nevezetesen Révi Attila, Hendrik Zoltán ( nem volt jelen így később veszi át) , Kiss Márk, Bihari József, Kovács László, Ladár György, Polgár András egyéni választókerületi képviselők, valamint a kompenzációs listáról mandátumot kapott képviselők Ónodi Erzsébet, Fehér Petra, Budai Ferenc.
Szervezett tüdőszűrő vizsgálat
Az elmúlt évekhez hasonlóan tüdőszűrő vizsgálat elvégzése céljából nem kell beutazni Szolnokra, mivel kihelyezett szűrőgéppel az EGYMI –ben  ( Törökszentmiklós, Kossuth L. u. 126)  elvégzik. 2019. november 07 - december 18-ig tart a tüdőszűrés Törökszentmiklóson. November 13-15. között a tüdőszűrés szünetel. A lakosság névre szóló értesítést külön nem kap, de az alábbi időpontokban e célból felkeresheti a rendelő intézetet.
Fejet hajtottunk az '56-os hősök előtt
63 évvel ezelőtt a magyar egyetemi ifjúság és a hozzá csatlakozott tömeg nemet mondott a megalázottságra, a kiszolgáltatottságra. A szabadságvágy, a függetlenség és a hazaszeretet hajtotta őket. Az 56-os Életfa Emlékműnél a Székács Elemér Mg. és Élelmiszeripari Szakgimnázium , Szakközépiskola és Kollégium 10. osztályos diákjai elevenítették fel a magyar történelem legkiemelkedőbb 20 napját.
Megbízólevelek átadására került sor a Városházán
Ünnepélyes keretek között adta át Dr. Szűcs Sándor a Helyi Választási Bizottsági elnök az október 13-i önkormányzati választáson elnyert mandátum jogerőre emelkedett polgármesteri megbízólevelét. A megbízó levél átvételével Markót Imre hivatalosan is városunk polgármestere.  
Hajtsunk fejet az '56-os hősök előtt
Hajtsunk fejet az '56-os hősök előtt A forradalom és szabadságharc hőseit a szabadságvágy, a függetlenség és a hazaszeretet hajtotta 63 évvel ezelőtt. Elegük volt a megalázottságból, a kiszolgáltatottságból, a félelemből. A forradalom bukása közel negyedmillió magyart szakított el a hazájától.