Helyi hírek

Fogathajtó bemutató
Július 9-én  Barátságos mérkőzés, kispályás labdarúgás keretében football bajnokságot is láthattak helyi és határon túli testvértelepüléseink nevezésében. A Városi Sportpályán  fogathajtó bemutató, baráti találkozó zajlott,  14 fogat versengésében.
Szórakozás a Galambos parkban
Július 8-án délután a Galambos Park színpadán könnyűzenei koncertek biztosították a szórakozást. A fellépők között találkozhattak az Animal Cannibals, Kerekes Band, Zaporozsec, Ocho Macho zenekarokkal. A Nevetlenfaluból érkezett Sztojka Vanessa ( Élet iskolája, és a Szárban sztár kárpátaljai versenyzője) és Máté János világslágerekkel és szép magyar dalokkal lopta magát a közönség szívébe. A zene mellett lézerharc, íjászat, vándorjátszóház, játéksziget, népi játszópark, gyermekfoglalkozások várták a fiatalokat.   
Főzőverseny
A szántóföldön közben 15 nevezéssel zajlott a főzőverseny. A pusztai, hagyományos magyar ízek és ételek mellett a lengyel pirog illetve derelye illata lengte be a határt. A zsűri elnöke Vas Imre szakácsmester, a szabadtéri sütés-főzés nagy mestere, a Magyar Gulyás Szövetség oszlopos tagja volt. Az eredmények pedig:  I.  a Horváth Ilona háziasszony klub, II. Oravecz Mihály, III. Ryglice főzőcsapata.
Aratónap, kézi kaszás verseny
Július 8-án egész napos hagyományéltető programokkal vette kezdetét az aratónap, ahová hintós felvonulással érkeztek a vendégek. Finom falatkák,  friss tepertő és a búzatábla szélén kialakított szép környezet várta az  arató brigádokat és az érdeklődőket. A hagyományőrző Borostyán Tájház által kialakított paraszti udvar és állatsimogató nemcsak a gyermekeknek, hanem a nosztalgiázó felnőtteknek is nagyon elnyerte a tetszését.
Zenés nyári esték
Július 7-én a zenés nyári este programmal indult a fesztivál. A Kossuth téren zenét és zenészeket vitte közelebb a közönséghez a IX. alkalommal megrendezett Utcazene Fesztivál. A Szentháromság Római Katolikus Főtemplomban a komoly zene kedvelőinek adott hangversenyt  a  Sanctonicolaum  Kórus, a Kodály Zoltán AMI vonószenekara.  Szekeres József orgona, Búzás Dóra hegedű és Sindel Liza cselló játéka mellett a  Ryglicéből érkezett Seweryn Gutkowski  és lengyel  barátai éneke aratott nagy sikert.
Megalakult a foglalkoztatási paktum
A „Helyi foglalkoztatási együttműködések megvalósítása a törökszentmiklósi járásban” program megvalósításához 310 millió 420 ezer Ft támogatást nyertünk a TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00001 számú pályázaton. Az alakuló ülésre és az együttműködési megállapodás aláírására ünnepélyes keretek között a Városházán 2017. július 6-án sajtónyilvánosság előtt került sor.
Nagy Ugrás elmarad
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a 2017. július 9-i Nagy Ugrás program a Tisza magas vízállása miatt elmarad.
Semmelweis Nap és a Köztisztviselők Napja
Együtt ünnepeltek az egészségügyben és a közigazgatásban dolgozók. A város önkormányzata így köszönte meg azt a mindennapos helytállást, amit a lakosság érdekében végeznek. Kiváló alkalom volt arra is, hogy megköszönjék azok munkáját, akik kiemelkedő teljesítményükkel példaként állíthatók a munkatársaik elé.
Csípőszúnyog gyérítés
Ezúton tájékoztatom a tisztelt törökszentmiklósi lakosokat, hogy Törökszentmiklóson és Surjány településen 2017. július 7-én (pénteken) légi kémiai védekezésre a napnyugtát megelőző 1,5 órában kerül sor.
Szárnyait bontogatja az alföld legfiatalabb gasztrofesztiválja
Közösségépítő hagyományként július 29-én II. alkalommal rendezzük meg a Töröki Szárnyas Fesztivált.  A 80’-90’ évek környékén a legendás Rip-Rop-ot gyártó Barneváll városunk gazdasági életének hosszú időn keresztül meghatározó, jó hírű cége volt. Utolsó napjait Hajdú Bét néven az egész ország figyelemmel kísérhette. Az ott dolgozók összetartozása ma is példa értékű.