Helyi hírek

70 év felettiek gondoskodása
A 70 év vagy annál idősebb személyek, akik vállalják, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket nem hagyják el azokról a személyekről a település polgármesterének szükséges gondoskodnia. Az ehhez szükséges kérelem letölthető.
Legyél te is önkéntes
Törökszentmiklós Városi Önkormányzat várja minadazoknak a jelentkezését, akik szívesen segítenek a 70 év feletti Törökszentmiklósi lakosok ideiglenes ellátásban, a kornavírus járvány ideje alatt azzal, hogy bevásárolnak, receptet váltanak ki számukra, vagy naponta az ebédet elviszik.
Társasházi sormunkatervek felfüggesztése
A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve az ügyfelek és a szakemberek egészségének megőrzése érdekében a március 17-e utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit teljes ellátási területén – így Jász-Nagykun-Szolnok megyében is – felfüggeszti és átütemezi, vagyis a kötelező ellenőrzésekre később kerül sor.
Felhívás
A Kormány előírta, hogy azok a 70 évnél idősebb suemélyek, akik vállalják, hogy a lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket nem hagyják el azokról a személyekről a település polgármesterének szükséges gondoskodnia. Ezt a feladatot a Törökszentmiklós Városi Önkormányzat részben önkéntesek bevonásával szeretné ellátni
A legszebb konyhakertek program
Törökszentmiklós Városi Önkormányzat meghirdeti "A legszebb konyhakertek" programot. Várjuk minden konyhakerttel rendelkező kertművelő és közösség jelentkezését! Jelentkezési határidő: 2020. június 15. Bővebb információ és a jelentkezési lap lentebb megtalálható.
Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. március 26-án (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja rendes ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében.
GYERMEKÉTKEZTETÉS A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY IDEJÉN
A koronavírus járvány miatt kialakult jelenlegi helyzetben is kötelező az önkormányzatoknak biztosítani az iskolai, óvodai, bölcsődei intézményekben a gyermekétkeztetést, azokban az oktatási és köznevelési intézményekben, ahol az önkormányzat az ellátásért felelős. Törökszentmiklóson az iskolai óvodai étkeztetést a Városellátó Szolgálat Iskolakonyhája biztosítja törvényi kötelezettség okán az önkormányzati óvodákban és a Hunyadi Iskolában, vásárolt élelmezésként a Pánthy és a Kölcsey Iskolákban, valamint a Szent Kristóf Katolikus óvodában.
Változás a piaccsarnok működésében
A 2020. március 16-án a piac működésében meghozott szigorításokban, annak érdekében, hogy minél több helyi termék, vagy kistermelő által megtermelt élelmiszer áru jusson el a vásárlókhoz, 2020. március 21-től a piaccsarnokon belül az árusítás ismét engedélyezett lesz.
Fecskeház pályázati tájékoztató
Törökszentmiklós Városi Önkormányzat pályázat útján bérbeadásra  meghirdeti a Batthyány út 87-91. szám alatti "Fecskeházban" lévő szabad lakáásait, melynek tájékoztatója és bérbevételi ajánlata letölthető. 
Változások a TRV Zrt-nél
A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. is változásokat vezet be a koronavírus járvány miatt: - határozatlan ideig a vízmérők leolvasása szünetel, arra kérnek minket, a fogyasztókat, az óraállást online a www.vizcenter.hu veboldalon rögzítsük, vagy diktáljuk be az ingyenesen hívható 06 80 205 157 telefonszámon.