Helyi hírek

Szúnyoggyérítést végeznek a régióban
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén a csípőszúnyog gyérítést, melyhez az anyagi fedezetet is biztosítja. A Szolnok térségi régióban így városunkban 2018. május 23-án (szerda) szúnyoggyérítés keretén belül légi kémiai védekezésre a napnyugtát megelőző időszakban.
Hősök napi megemlékezés
A magyar nemzetgyűlés az 1924 évi XIV. törvénycikkében május utolsó vasárnapját nemzeti ünneppé avatta. Tette ezt a jövő nemzedék okulására és hősi halottainak dicsőségére. A törökszentmiklósi Kossuth téri Hősök szobrát 90 éve szentelték fel, ahol időnként megállunk tisztelegni elődeink emléke előtt. Sajnos évről-évre egyre kevesebben tesszük, pedig nem árt néha elgondolkodni az áldozatvállalásról, a hősiességről. Bár élni előre nézve kell, de az életet megérteni csak visszatekintve lehet.
Mindszenty évforduló Törökszentmiklóson
70 évvel ezelőtt Mindszenty bíboros, hercegprímás a Nagykunsági Mária-napok keretében tartott szabadtéri misét és megáldotta a XII. Pius pápa által adományozott Fájdalmas Szűz Mária szobrot Törökszentmiklóson, melyet azóta a Kálvária templomban őriznek.
Elindult a csapadékhálózat-fejlesztés Törökszentmiklóson
A pályázati forrásból megvalósuló 337,5 millió Ft-os beruházás a Vásárhelyi Pál úti meglévő burkolt rendszer felújítását és a csapadékrendszer kiépítését foglalja magába, hiszen ezen a területen magas a talajvíz. A rendszer végén a Bicskás tónál egy nagyobb tó kialakítására kerül sor, valamint az átemelő szivattyúház felújítását is elvégzik. Megújul a Táncsics úttól a Templom útig terjedő szakasz egészen a Bicskás tóig.
Elektronikus ügyintézés
Törökszentmiklós Városi Önkormányzat törvényi kötelezettségének eleget téve létrehozta a városi honlapon az elektronikus ügyintézés lehetőségét. Kényelmesen otthonából tudják most már a város lakosai elintézni hivatali ügyeiket sorban állás nélkül.
Május eleje a középiskolai ballagások időszaka
Idén május 4-től veszi kezdetét Törökszentmiklóson az alma matertől való búcsúzkodás. A ballagás előtti éjszakán szerenáddal búcsúznak a diákok tanáraiktól. Vélhetően városunk három középiskolája is csatlakozik majd a régi hagyományokhoz, és velük együtt újra átélhetjük mi is, a sohasem feledett középiskolás éveket, a ballagás fájdalmas és mégis boldog perceit.
Kodály Zoltán Zeneiskola felvételt hirdet
Zenélni szeretnél? A Kodály Zoltán Zeneiskola felvételt hirdet a 2018/2019-es tanévre. Felvételi időpontok: 2018. június 5-6. 14 órától 18 óráig.
Szúnyogirtás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy városunkban 2018. április 26-án (csütörtök) szúnyoggyérítés keretén belül légi kémiai védekezésre a napnyugtát megelőző 1,5 órában, földi irtásra a késő esti órákban kerül sor. Rossz idő esetén a permetezés április 27-28-29-én ugyanebben az időben kerül elvégzésre.  
Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. április 26-án (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
Tájékoztatás
A Nemzehti Hulladékgzdálkodási Koordinációs és Vagyonkezelő Zrt. személyes ügyfélszolgálatát bővítette a hatékonyabb működés és alakosság jobb kiszolgálása érdekében. Az alábbiakban olvashatják részletes tájékoztatásukat.