Helyi hírek

Pályaépítési munkák
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2019. július 20-tól 2019. augusztus 05-ig Kőbánya- Teher és Kőbánya-Kispest, Kaba – Hajdúszoboszló, valamint Debrecen – Apafa állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
IV. Töröki Szárnyas Fesztivál
Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre városunk gasztro- és kultúrfesztiválja, a Töröki Szárnyas Fesztivál a városi strandfürdő területén. A programsorozatban mindenki megtalálhatja a számára ideális kikapcsolódási lehetőségeket. A lassan hagyománnyá váló főzőverseny ebben az évben is nívós szakmai zsűri Gajdán Antal valamint a „Villeroy&Boch Culinari World Cup” világbajnokság ezüst és bronzérmes séfjei előtt zajlik. Ezen kívül kiállításokkal, termékbemutatókkal, koncertekkel, kirakodóvásárral és színes gyermekprogramokkal várja látogatóit a rendezvény.  
Elmarad a vásár
A Szolnoki Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya az állatvásár eseti engedélyét a környező települések járványügyi helyzetét mérlegelve elutasította. Így a 07. 21. Törökszentmiklósi Állat- és Kirakodóvásárt nem tartjuk meg. A Törökszentmiklósi Kommunális Kft. kéri a Tisztelt Látogatók és Árusok szíves megértését!
Közterület használata
Tisztelt törökszentmiklósi lakosok! A közterület használatáról szóló 12/2019. (V.30.) önkormányzati rendelet 2019. július 1. napjával lépett hatályba. A rendelet hatálya kiterjed Törökszentmiklós Város Önkormányzatának tulajdonában álló és az ingatlan-nyilvántartás helyrajzi számmutatójában közterületként nyilvántartott belterületi földrészletekre. Az Őnkormányzat tulajdonában lévő közterület használatának esetén az igénybevevő számára a közterületet használni az önkormányzattal kötött hatósági szerződéssel lehet.
Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. július 16-án (kedd) 15 órai kezdettel tartja rendkívüli ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
Törökszentmiklóson él a hagyomány, mert éltetni kívánjuk
A Szentmiklósi Napok a legrégebbi hagyománnyal rendelkező programunk, amely az aratás, mint régi hagyomány felelevenítéséhez kapcsolódik. A kézi kaszás aratóversennyel tovább éltetjük felmenőink becsületes kétkezi munkáját azzal, hogy felelevenítjük e mesterség tiszteletét.
Meghívó
Tájékoztató fórum megrendezésére kerül sor 2019. július 4-én 17.00 órakor a Városháza dísztermében, ahol a helyi pályázati lehetőségek is bemutatásra kerülnek.
Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. június 27-én (csütörtök) 10 órai kezdettel ülésezik a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
Tájékoztató
Tájékoztatjuk a lakosságot, tisztelt ügyfeleinket, hogy Július 1-én ( hétfő)  nem lesz ügyfélfogadás, a hivatal zárva tart. Törökszentmiklós Városi Önkormányzat a 18/2017(VI.30) Ör. számú  rendeletében július 1-jét munkaszüneti nappá nyilvánította a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára.
Szentivánéji Hangverseny Törökszentmiklóson
A Szolnoki Szimfonikus Zenekar június 20-án 19 órakor a Szentháromság Római Katolikus Főtemplomban ad hangversenyt, a híres Lui Chan kínai származású hegedű valamint Németh Gusztáv brácsaművészek közreműködésével.