Helyi hírek

Ünnepi megemlékezés a Kossuth téren
Ma is példát vehetünk arról a nemzeti összefogásról, bátorságról, amit a szabadságharc hősei tanúsítottak szerte a Kárpát -medencében, amit követendő példaként hagytak ránk örökül. 1848. március 15-e a polgári Magyarország születésének napja - említette beszédében Markót Imre polgármester. A szabadságharc is bizonyítja, hogy mi magyarok képesek vagyunk hitet adni a világnak az újrakezdéshez, a továbblépéshez.
Fáklyás felvonulás
Szép hagyományt teremtettünk 2000. március 14-én, amikor a közadakozásból elkészült Petőfi szobortól fáklyás menet indult a Kossuth szoborig. Ma sincs ez másként. Évről-évre 18.48 perckor Petőfitől indul a menet a Kossuth szoborhoz, ahol idén Bojtos Gábor főlevéltáros idézte fel beszédében a korabeli eseményeket. Szólt a márciusi ünnepek Törökszentmiklósi vonatkozásairól is.
Vécsey emléktábla koszorúzása
Immáron 11 éve minden évben fejet hajtunk a vértanúhalált halt tábornokunk emléke előtt. 2009-ben a Városvédő és Szépítő Egyesület az egykori Fehérló fogadó falán (mai Ibolya cukrászda) helyezte el azt az emléktáblát, amellyel megörökítette gróf Vécsey Károly tábornok emlékét, hiszen innen indult az 1849. március 5-i szolnoki csatába. A Hunyadis diákok valamint a Napfény, a Tulipánkert és a Nyitnikék Tagóvoda csoportjai idézték fel az eseményeket.
A szalagház épülete is őrzi a nemzet atyjának emlékét
A Kossuth L. u. 127 szám alatti emléktábla szintén arról tanúskodik, hogy 1849. március 14-én e helyen lévő házban volt a szállása Kossuth Lajosnak. Nem véletlen, hogy ez az utca a nevével is jelzi tiszteletünket. A Baptista Szeretetszolgálat Kölcsey F. Általános Iskola diákjai, az Aranyalma valamint a Százszorszép Tagóvoda növendékei műsorral tisztelegtek a magyar szabadságharc szellemi vezére, a nagyszerű államférfi előtt.
Kossuth Lajos tiszteletének adóztunk
A város óvodásai minden évben ellátogatnak a Kossuth L. u. 48 szám alatti ház falán elhelyezett emléktáblához. A táblát a 48-as események 100 éves évfordulója alkalmából kegyelettel örökítette meg Törökszentmiklós lakossága. Büszkék vagyunk arra, hogy Kossuth Lajos itt szállt meg 1848 márciusában, majd folytatta útját Debrecen felé. Az Aranykapu és a Napraforgó Tagóvoda csoportjai kedves műsorukkal emlékeztek az emléktáblánál.
Tinóka csatorna kotrása
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2017. december 6-án kiadott 36600/2851-38/2017 iktatószámú határozatában előírtak alapján a TRV Zrt. megkezdte a Tinóka csatorna kotrását, mely várhatóan március 31-ig tart. A TRV Zrt. felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok az érintett területeken zaj- és bűzterheléssel járhatnak, éppen ezért lehetőségeikhez mérten minél hamarabb szándékoznak befejezni azt. Egyúttal az érintett lakosok megértését és türelmét kérik ezen idő alatt.
Választási tájékoztató
Tizenegy országgyűlési képviselő jelölt nyilvántartásba vételi kérelméről döntött március 8-án a JNSZ Megyei 4. számú Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB), melyről az ülést követően Dr. Pataky Tibor elnök tájékoztatta a sajtó képviselőit.
Színvonalas előadókra számíthat a Miklósi közönség
A városi rendezvények az ünnepi megemlékezések mellett kulturális élményt is nyújtanak a közönség számára. Sokan érdeklődnek, hogy kik lesznek az idei fellépők, hiszen ezen rendezvények ingyenesen látogathatók mindenki számára.  A március 14-i fáklyás felvonulást követően az Ipolyi Kulturális Központban Pali Marci és Bandája húzza majd a talp alá valót a táncházban.
Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. március 7-én (szerda) 16 órai kezdettel tartja rendkívüli ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
Megújul a városi piactér
A Zöld város keretében elnyert 200 millió Ft támogatás a Vásárhelyi P. utca központi szakaszát (Táncsics M. – Tűzoltóság épülete) újítja meg valamint rendezett, komfortos városi piac kialakítására kerül sor. Február 28-án a Városháza dísztermében ismerhettük meg a projektet, ahol a tervezők szemléltették, mire is számíthatunk a 2019-ig megvalósuló fejlesztés során. Az átalakítás nem fogja zavarni az árusítást, hiszen több szakaszban zajlik majd.