Helyi hírek

HIRDETMÉNY
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. január 30-án (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja rendes ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
Törökszentmiklós 300 Emlékév
Kiállítás megnyitó, ünnepi gálaest és a Város Dala aratott sikert a Magyar Kultúra Napján a Törökszentmiklós 300 Emlékév nyitó rendezvényén. Hatalmas érdeklődés, teltház fogadta a gála műsorban fellépő hazai és vendégművészeket.
Az Emlékév tiszteletére kiállítás nyílt a 300 éves keresztény értékek bemutatására
Az Ipolyi Közművelődési Központ Markóczy Félix kiállítótermében nyílt tárlat a Bethlen Gábor Református Ált. iskola 300. tanévét és a keresztény értékeket jeleníti meg a gyerekek alkotta igényes, szép makettek, rajzok segítségével. Fotók adják vissza a jelenkori diákok közösségi életének egy-egy pillanatát.
Törökszentmiklós 300 Emlékév - Sajtótájékoztató
2020. január 1-től 2021. Szentmiklósi Napok rendezvénnyel bezárólag ünnepeljük Törökszentmiklós fennállásának 300. évfordulóját. A jubileumi emlékév programjairól a Magyar Kultúra Napján sajtótájékoztató keretében értesülhettünk. Az Emlékbizottsághoz 74 kimunkált programjavaslat érkezett. A programok a városi rendezvényekhez igazodóan kerülnek megvalósításra.
Tájékoztató helyi adókról
2020. évre vonatkozóan változatlanok maradtak az elmúlt években bevezetésre került helyi adók, az adómértékek nem emelkedtek és a biztosított kedvezmények is megmaradtak
Tájékoztató
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy az időközi választás részvételi adatait a Választások/Időközi Választás/Részvételi adatok menüpontban tesszük közzé 11:00, 15:00, 19:00 órakor.
HIRDETMÉNY
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. január 16-án (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja rendkívüli ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
Tájékoztató
Tájékoztatjuk az 1. számú választókerület lakosait, hogy a J-N-Sz Megyei Kormányhivatal Törökszentmiklósi Járási Hivatalának Kormányablaka az időközi választás napján, azaz 2020. január 19-én  (vasárnap) 06.00 órától 19.00 óráig nyitva tart.
Tájékoztató
Az érintettek figyelmébe ajánljuk a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2020. január 8-án a vízkészlet járulékról és annak szabályozásáról kiadott tájékoztatóját, mely tartalmazza a járulékfizetésre kötelezettek meghatározását, a járulékfizetési kötelezettség teljesítésének módját és tartalmát, a fizetés alóli felmentések esetleges lehetőségét, a járulékszámítás módját, valamint egyéb előírásokat és információkat ezzel kapcsolatban.
Kezdetét vette a Jubileumi Emlékév Törökszentmiklóson Megszületett a Törökszentmiklós 300 logó
1720-ban II. Almásy János telepítette újra Törökszentmiklóst. Őseink és örökségeinkről történő megemlékezés jegyében teIik a következő másfél év, hiszen idén ünnepeljük városunk újratelepítésének 300. évfordulóját.