Helyi hírek

Általános iskolai beiratkozások rendje
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. tv. 50 §(7) bek. alapján a JNSZ Megyei Kormányhivatal a mellékelt hirdetményben szereplő időpontokban határozta meg a 2017/2018. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozás rendjét.
Egyenlő Bánásmód Hatóság
Az állampolgárok jelentős hányadának a bőrszíne vagy az egészségi állapota miatt jelent napi problémát a megélhetés, a szolgáltatások igénybevétele, az ügyintézés. Mások az életkoruk vagy éppen a szülői (anyai) szerepükből adódóan érzik úgy, hogy hátrányos helyzetbe kerülnek, főleg a munkavállalás során.
Figyelem felhívás
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei rendőrség jóvoltálból a mellékelt lakossági tájékoztató anyagban szeretnénk felhívni a figyelmet néhány egyszerűen megtehető, saját és családunk biztonságát javító lépésre. Figyelje az ELBIR (Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Informatikai Rendeszer) havonta megjelenő anyagát amég több hasznos ismeretért!
Tájékoztatás
Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy a 2017. március 26-i óraátállítás miatt a hirdetményben megjelölt járat azon a napon módosított menetrend szerint közlekedik.
A Városházi Esték vendége Molnár V. József néprajztudós
Március 24-én 18 órakor a Városháza dísztermébe várjuk az érdeklődőket. A téma nagyon aktuális, hiszen a húsvétról lesz szó. Az előadónk Molnár V. József Magyar Örökség díjas néplélek és néprajz-kutató, grafikusművész, 56’-os szabadságharcos, a Történelmi Vitézi Rend tagja.
Tájékoztató veszettségről
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2017. februárjában veszettség vírusát mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Debreceni Laboratóriuma egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből származó rókából. A Bekecsen talált rókán láthatóak voltak az alábbi tünetek: imbolygó mozgás; megközelíthetőség.
Ünnepi megemlékezés a Kossuth téren
Ma is példát vehetünk arról a nemzeti összefogásról, arról a bátorságról, amit a szabadságharc hősei tanúsítottak szerte a Kárpát -medencében, amit követendő példaként hagytak ránk örökül. A megemlékezést a zenés, táncos, irodalmi összeállítás tette felejthetetlenné a Kossuth téren.
Fáklyás felvonulás
Hagyományainkhoz híven március 14-én 18.48 órakor indult a fáklyás menet a Petőfi szobortól a Kossuth szoborig, lovas felvezetéssel Bíró Rezső vezetésével. A Kossuth szobornál Fejes Zsolt a Székács Elemér Szakközépiskola tanára beszédében visszaemlékezett a 48’-as eseményekre párhuzamot vonva a hősök és a mai kor embere között.
Vécsey emléktábla koszorúzása
Immáron 10 éve minden évben fejet hajtunk a vértanúhalált halt tábornokunk emléke előtt. 2009-ben a Városvédő és Szépítő Egyesület az egykori Fehérló fogadó falán (mai Ibolya cukrászda) helyezte el azt az emléktáblát, amellyel megörökítette gróf Vécsey Károly tábornok emlékét, hiszen innen indult az 1849. március 5-i szolnoki csatába.
Kossuth Lajos tiszteletének adóztunk
A város óvodásai minden évben ellátogatnak a Kossuth L. u. 48 szám alatti ház falán elhelyezett emléktáblához. A táblát a 48-as események 100 éves évfordulója alkalmából kegyelettel örökítette meg Törökszentmiklós lakossága. Büszkék vagyunk arra, hogy Kossuth Lajos itt szállt meg 1848 márciusában, majd folytatta útját Debrecen felé.