Helyi hírek

Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. április 27-én (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
Hirdetmény
A tavasz közeledtével a növénytermesztés aktuális feladatai mellett elszaporodnak a vegyszerlopások is. A nem megfelelően őrzött növényvédő szereket ellopják. A Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai a vegyszerlopások megelőzésére:
V. Nemzetközi Hegedűfesztivál Törökszentmiklóson
2017.04.07-08-án került megrendezésre az V. Nemzetközi Hegedűfesztivál Törökszentmiklóson, melyen az alábbi diákjaink értek el helyezést:
Szép eredményeket értek el rézfúvósaink
2017. 04.08-án került megrendezésre a XX. Regionális Rézfúvósverseny Tiszafüreden, ahol a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is részt vettek, és az alábbi eredmények születtek.
Négy napos ünnep lesz a húsvét
Európa 14 országában ünnep a nagypéntek. Idén Magyarországon is munkaszüneti nappá nyilvánították. A nagypéntek a keresztény liturgiában a húsvét előtti péntek, amelyen a keresztények Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és temetéséről emlékeznek meg. Ennek a napnak az üzenete, hogy áldozat nélkül nincs ünnep, halál nélkül nincs föltámadás, nagypéntek nélkül nincs húsvét - hangzott el a parlamentben. 2017-től kezdve az Országgyűlés április 14-ét munkaszüneti nappá nyilvánította. Ennek megfelelően minden, így a Polgármesteri Hivatal is zárva tart.
Hirdetmény
Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. április 12-én (szerda) 15 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.
"Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg„ mottóval indul a Szakmák Éjszakája
Egy éjszaka, amikor a hegesztőtől a fodrászig bármi lehetsz!  Ehhez most nem kell mást tenni, csak ellátogatni 2017. április 21-én a Karcagi SZC Lábassy János Szakgimnázium és Szakközépiskolába ahol 18 - 22 óráig lesz lehetőség egy-egy munkafolyamatba betekinteni illetve kipróbálni.
A Magyar Költészet Napja
A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ez alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és - versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt.
Emelkedik a szabadtéri tüzek száma
A JNSZ Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az esetleges káresemények megelőzése és a felelős magatartás megerősítése érdekében a szabadtéri tüzekkel kapcsolatban - miután az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma - az alábbiakra hívja fel a lakosok figyelmét.  
Városházi Esték
A Városházi Esték vendége lesz április 7-én 18 órától Kalcsits Péter tengerészkapitány. Magyarországnak mi köze lehet a tengerhajózáshoz?  Bizonyára nem nagyon ismert, hogy egészen a rendszerváltozásig, sőt kicsivel még utána is futottak nagy óceánjárók magyar lobogó alatt. A 80-as években még 21 hatalmas hajónk volt. Az első két nagy tengerjárónkat Bulgáriában gyártották, 1965-ben álltak szolgálatba.