TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Megnyitotta kapuit a műjégpálya

Bethlenes diákok részvételével ma délelőtt 10 órakor megnyitotta kapuit a műjégpálya a Kossuth téren. Bárki használhatja a hét minden napján 10 és 18 óra között, pénteken és szombaton 20 óráig tart nyitva. Ha a használati igények szükségessé teszik, akkor módosulhat a nyitvatartás. Korcsolya hiánya nem akadály, hisz a helyszínen ingyen igényelhető. A pálya használata 300 forint fél órára. 10 és 14 óra között iskolai csoportok szervezett, előre egyeztetett időben ingyenesen igénybevehetik. Az iskolai csoportok a 06 30 244 3665 telefonszámon jelentkezhetnek be.

ELOLVASOM

Januári szelektív hulladék és fenyőfa szállítás

Tisztelt lakosok! Törökszentmiklóson a januári szelektív hulladék és fenyőfa szállítás a következő időpontokban várható.

ELOLVASOM

Energetikai korszerűsítés

Az önkormányzat 130 millió Ft-ot nyert pályázat útján, melyet 6 millió Ft saját forrással egészített ki annak érdekében, hogy a Kossuth L. u. 251 szám alatti Idősek Klubja, az Aranykapu Tagóvoda, a Fogyatékos személyek nappali ellátását biztosító foglalkoztató és a Városi Bölcsőde energetikai korszerűsítése megvalósuljon. Ezen intézményekben kisgyermekek, sérült emberek illetve idős városlakók végzik a napi tevékenységüket. Ezért is fontos, hogy az épület funkcionálisan teljes mértékig ki tudja szolgálni őket. December 21-én ünnepélyes szalagátvágással zárult a project. A beruházást a bölcsőde helyszínén Markót Imre polgármester, Piroska Miklós megyei közgyűlési elnök, Boldog István országgyűlési képviselő, Elekes István a Referencia kft. ügyvezetője adta át. A fejlesztés eredményeként 2 millió Ft energia megtakarítás érhető majd el a város költségvetésében.

ELOLVASOM

Tájékoztatás

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2018. december 21-én a 100. számú Budapest-Nyugati – Nyíregyháza vasútvonalon mentesítő vonatokat közlekedtetnek. A menetrendet a csatolt hirdetmény tartalmazza.

ELOLVASOM

TÁJÉKOZTATÓ HELYI ADÓKRÓL

Tisztelt Adózók! 2019. évre vonatkozóan változatlanok maradnak az elmúlt években bevezetésre került helyi adók, az adómértékek nem emelkedtek és a biztosított kedvezmények is megmaradtak. Annak érdekében, hogy az adók megállapítása helyesen történjen szükséges, hogy az adóalanyok (magánszemélyek, vállalkozások),  az adók alapját érintő  változásokat  bejelentsék, (pl: lakóingatlanok, épületek vásárlása, eladása, öröklés címén történt ingatlanszerzés, adóbejelentkezés stb.)

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. december 20-án (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM

3. számú fogorvosi körzet

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2018. december 3-tól a 3. számú fogorvosi körzet ellátását Dr. Pápai Tímea fogorvos végzi. Rendelés helye: Egyesített Gyógyító-Megelőző Intézet 3. emelet 6. szám alatti rendelőben Rendelési idő: Hétfő: 7.30 - 13.30 Kedd: 13.00 - 19.00 Szerda: 7.30 - 13.30 Csütörtök: 13.00 - 19.00 Péntek: 11.30 - 17.30

ELOLVASOM

Tájékoztatás

Tisztelt törökszentmiklósi lakosok! Tájékoztatni kívánjuk Önöket arról, hogy hazánkban is megjelent az afrikai sertéspestis nevű betegség, amely emberre ugyan nem veszélyes, de megjelenése komoly gazdasági kárt jelentene. A korai felismerés érdekében hozott intézkedések eredménye attól is függ, hogy a sertéstartók eleget tesznek-e bejelentési kötelezettségüknek.

ELOLVASOM

Átadták a Törökszentmiklósi tanuszodát

December 6-án ünnepélyes keretek között avatták fel a Horváth András tanuszodát, melynek építtetője és üzemeltetője a Nemzeti Sportközpont. A kivitelezés teljes költsége 412.397.664 Ft-ba került. A tanuszoda létrejöttéhez az önkormányzat a telek vásárlásával, közművesítésével, a parkoló és a kerítés építésével közel 60 millió Ft-tal járult hozzá. Az avató ünnepséget olimpikonjaink  közül Darnyi Tamás úszó és Dala Tamás vizi labdázó is megtisztelte.

ELOLVASOM

Szerelmünk Törökszentmiklós Könyvbemutató

Szerelmünk Törökszentmiklós címmel megjelent a Münz András írásaival, Farkas István fotóival és H. Tóth László szerkesztésében az a könyv, melyet a Pro Bibliotheca Alapítvány adott ki. A könyvbemutatót nagyon sokan megtisztelték, hiszen Münz András a Nők Lapja egykori főszerkesztője, Törökszentmiklós szülötte népszerű az olvasni szerető emberek körében. Ez a könyv egészen más szemszögből mutatja városunkat, mint amit a korábbi kiadványokban megszoktunk- hangsúlyozta Markót Imre polgármester a Városháza dísztermében megtartott dedikálással egybekötött könyvbemutatón.

ELOLVASOM