TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

V. Nemzetközi Hegedűfesztivál Törökszentmiklóson

2017.04.07-08-án került megrendezésre az V. Nemzetközi Hegedűfesztivál Törökszentmiklóson, melyen az alábbi diákjaink értek el helyezést:

ELOLVASOM

Szép eredményeket értek el rézfúvósaink

2017. 04.08-án került megrendezésre a XX. Regionális Rézfúvósverseny Tiszafüreden, ahol a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is részt vettek, és az alábbi eredmények születtek.

ELOLVASOM

Négy napos ünnep lesz a húsvét

Európa 14 országában ünnep a nagypéntek. Idén Magyarországon is munkaszüneti nappá nyilvánították. A nagypéntek a keresztény liturgiában a húsvét előtti péntek, amelyen a keresztények Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és temetéséről emlékeznek meg. Ennek a napnak az üzenete, hogy áldozat nélkül nincs ünnep, halál nélkül nincs föltámadás, nagypéntek nélkül nincs húsvét - hangzott el a parlamentben. 2017-től kezdve az Országgyűlés április 14-ét munkaszüneti nappá nyilvánította. Ennek megfelelően minden, így a Polgármesteri Hivatal is zárva tart.

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. április 12-én (szerda) 15 órai kezdettel rendkívüli ülést tart a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM

"Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg„ mottóval indul a Szakmák Éjszakája

Egy éjszaka, amikor a hegesztőtől a fodrászig bármi lehetsz!  Ehhez most nem kell mást tenni, csak ellátogatni 2017. április 21-én a Karcagi SZC Lábassy János Szakgimnázium és Szakközépiskolába ahol 18 - 22 óráig lesz lehetőség egy-egy munkafolyamatba betekinteni illetve kipróbálni.

ELOLVASOM

A Magyar Költészet Napja

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ez alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és - versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt.

ELOLVASOM

Emelkedik a szabadtéri tüzek száma

A JNSZ Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az esetleges káresemények megelőzése és a felelős magatartás megerősítése érdekében a szabadtéri tüzekkel kapcsolatban - miután az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma - az alábbiakra hívja fel a lakosok figyelmét.  

ELOLVASOM

Városházi Esték

A Városházi Esték vendége lesz április 7-én 18 órától Kalcsits Péter tengerészkapitány. Magyarországnak mi köze lehet a tengerhajózáshoz?  Bizonyára nem nagyon ismert, hogy egészen a rendszerváltozásig, sőt kicsivel még utána is futottak nagy óceánjárók magyar lobogó alatt. A 80-as években még 21 hatalmas hajónk volt. Az első két nagy tengerjárónkat Bulgáriában gyártották, 1965-ben álltak szolgálatba.

ELOLVASOM

Városunk is csatlakozott a legszebb konyhakert programhoz

Ma már országos programmá nőtte ki magát a Karcag város alpolgármestere  által  2012-ben indított,  „A legszebb konyhakertek” verseny , melyhez 2016-ban 318 település közel 15.000 kertművelője csatlakozott.  Idén Törökszentmiklós Város Önkormányzat is meghirdeti a népszerű programot, melynek célja hogy minél többen műveljenek konyhakertet és ez által az évszázadok során összegyűlt tudás tovább öröklődhessen a generációk között.

ELOLVASOM

Keressük a törökszentmiklósiak kedvenc ételeit

A házasság hetében megrendezett „Non plus ultra” süteménykészítő verseny kiállítás megnyitóján örömmel fogadta a Horváth Ilona Háziasszonyok Klubjának vezetője a Szalay Könyvkiadó tulajdonosának felajánlását, miszerint szívesen kiadná a „Törökszentmiklósiak kedvenc ételei” című receptgyűjteményt.

ELOLVASOM