TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

Értesítés légi és földi szúnyoggyérítésről

ELOLVASOM

FIGYELEM FELHÍVÁS

Törökszentmiklós Város Jegyzője értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a Mezőőri Szolgálat tagjai határjárásuk során egyre több helyen találtak hatalmas méretű bálázott szalmából készült kazlakat.

ELOLVASOM

Helyi menetrend szerinti autóbuszjárat közlekedés módosítása 2017. augusztus 15-től

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat képviselő-testülete a 19262017. (VII.27.) számú határozatával módosította a helyi menetrend szerint közlekedő autóbuszjárat menetrendjét. A módosítást követően kiegészült a menetrend, egy 5. járat került beiktatásra. A szolgáltatóval történt egyeztetés alapján szerdán és szombaton közlekedő járat került beállításra. Az 5. járat útvonala az alábbiak szerint alakul: Autóbuszállomás – Arany János út – Jókai út – Bajcsy-Zsilinszky út – Tenyői út – Béla király út – Vegytek - Deák Ferenc utca  – Autóbuszállomás.

ELOLVASOM

Útlezárásokra kerül sor a vasúti átjáróknál

Ezúton is tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Debrecen-Budapest közötti 100. számú vasútvonalon hibaelhárítási un. nagygépes vágányszabályozási munkák zajlanak, amely munkálatok a közlekedésben is fennakadást okozhatnak egy időre.

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. július 27-én (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM

Fogathajtó bemutató

Július 9-én  Barátságos mérkőzés, kispályás labdarúgás keretében football bajnokságot is láthattak helyi és határon túli testvértelepüléseink nevezésében. A Városi Sportpályán  fogathajtó bemutató, baráti találkozó zajlott,  14 fogat versengésében.

ELOLVASOM

Szórakozás a Galambos parkban

Július 8-án délután a Galambos Park színpadán könnyűzenei koncertek biztosították a szórakozást. A fellépők között találkozhattak az Animal Cannibals, Kerekes Band, Zaporozsec, Ocho Macho zenekarokkal. A Nevetlenfaluból érkezett Sztojka Vanessa ( Élet iskolája, és a Szárban sztár kárpátaljai versenyzője) és Máté János világslágerekkel és szép magyar dalokkal lopta magát a közönség szívébe. A zene mellett lézerharc, íjászat, vándorjátszóház, játéksziget, népi játszópark, gyermekfoglalkozások várták a fiatalokat.   

ELOLVASOM

Főzőverseny

A szántóföldön közben 15 nevezéssel zajlott a főzőverseny. A pusztai, hagyományos magyar ízek és ételek mellett a lengyel pirog illetve derelye illata lengte be a határt. A zsűri elnöke Vas Imre szakácsmester, a szabadtéri sütés-főzés nagy mestere, a Magyar Gulyás Szövetség oszlopos tagja volt. Az eredmények pedig:  I.  a Horváth Ilona háziasszony klub, II. Oravecz Mihály, III. Ryglice főzőcsapata.

ELOLVASOM

Aratónap, kézi kaszás verseny

Július 8-án egész napos hagyományéltető programokkal vette kezdetét az aratónap, ahová hintós felvonulással érkeztek a vendégek. Finom falatkák,  friss tepertő és a búzatábla szélén kialakított szép környezet várta az  arató brigádokat és az érdeklődőket. A hagyományőrző Borostyán Tájház által kialakított paraszti udvar és állatsimogató nemcsak a gyermekeknek, hanem a nosztalgiázó felnőtteknek is nagyon elnyerte a tetszését.

ELOLVASOM

Zenés nyári esték

Július 7-én a zenés nyári este programmal indult a fesztivál. A Kossuth téren zenét és zenészeket vitte közelebb a közönséghez a IX. alkalommal megrendezett Utcazene Fesztivál. A Szentháromság Római Katolikus Főtemplomban a komoly zene kedvelőinek adott hangversenyt  a  Sanctonicolaum  Kórus, a Kodály Zoltán AMI vonószenekara.  Szekeres József orgona, Búzás Dóra hegedű és Sindel Liza cselló játéka mellett a  Ryglicéből érkezett Seweryn Gutkowski  és lengyel  barátai éneke aratott nagy sikert.

ELOLVASOM