TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

„Jászkunsági gyerek vagyok" nótaverseny

A Szolnok TV ismét elindítja a magyar nóta versenyét.  A korábbi években szinte mindig volt Miklósi versenyző, akinek szurkolhattunk, és akire büszkék voltunk. Ismét itt a lehetőség, hogy bebizonyítsák sok jó hanggal megáldott énekes tudja továbbadni a magyar kultúra eme gyöngyszemét.

ELOLVASOM

Régi törökszentmiklósi képeslapok

A Törökszentmiklósi Értékek Klubja 2017. október 24-én kedden, 18 órakor szeretettel várja az érdeklődőket  Ipolyi Arnold Kulturális Központba. Rendhagyó utazás a régi törökszentmiklósi képeslapok világába: Ami a könyvből kimaradt, Kiss Ádám László előadása.

ELOLVASOM

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára emlékezünk

61 évvel ezelőtt a magyar egyetemi ifjúság és a hozzá csatlakozott tömeg azt mondta, hogy elég volt a megalázottságból, a félelemből és a kiszolgáltatottságból, az éjszakai elhurcolásokból és a rögtönítélő népbírósági perekből. A szabadságvágy, a függetlenség és a hazaszeretet hajtotta őket.

ELOLVASOM

Felhívás

Tájékoztatjuk Törökszentmiklós Város lakosságát, hogy a „Szolnok-Békéscsaba 400 kV-os távvezeték alapjainak felújítása” megnevezésű projekt kivitelezése 2017. szeptember 20-án megkezdődött. A munkavégzés előre láthatóan 2017. december 31-ig tart, az elvégzendő feladat a Szolnok-Békéscsaba 400 kV-os távvezeték egyes oszlopait érinti.

ELOLVASOM

Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat – az Emberi Erőforrások Minisztérium által kiírt – Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztön­díjpályázatot, a végzős, érettségi előtt álló középiskolások és a felsőoktatási hallgatók számára meghirdeti.

ELOLVASOM

Október 6-a a Magyar Nemzet Gyásznapja

Az 1848/49-es év mérföldkő a magyar történelemben. A kivégzett tábornokok hittek az igazukban, esküjük szentségében, szavaik tisztaságában, így nyílt tekintettel várták a jövőt. Tudták jól mire számíthatnak. Mind a tizenhárman meggyőződéssel vallották, hogy az általuk szolgált ügy méltó, igaz ügy, amiért érdemes kockázatot, áldozatot vállalni. Az ítélet hirdetésének órájáig reménykedtek.

ELOLVASOM

Idősek Világnapja Törökszentmiklóson

Október 2-án városunk is kifejezi háláját, tiszteletét és megbecsülését azok iránt, akik a dolgos évek után, a megérdemelt nyugdíjas éveiket töltik.  15 órától az Ipolyi Kulturális Központ Színháztermébe invitálták az Idősek Klubjának és az Idősek Otthonának lakóit ahol Markót Imre polgármester köszönti Őket. 

ELOLVASOM

Közmeghallgatás

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. szeptember 27-én (szerda) 15 órai kezdettel a Városháza dísztermében közmeghallgatást tart. Tisztelettel várják az érdeklődőket. Számítanak a véleményükre.

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. szeptember 27-én (szerda) 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM

Értesítés

A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. 2017. 09.15-től 2017.10.06-ig az egészséges ivóvíz biztosítása érdekében Törökszentmiklós város ivóvízhálózatán csőhálózat mosatást végez.

ELOLVASOM