TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

Eboltás

Törökszentmiklós Város Jegyzője értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008.(XII.20.) FVM rendelet 4.§ (1) bekezdésének a)-c) pontjaiban rendeltek szerint a városban kötelező veszettség elleni eboltás kerül lebonyolításra. Az ebek a védőoltást az alábbi időpontokban és oltási helyeken kaphatják meg:

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. szeptember 6-án (csütörtök) 16 órai kezdettel tartja rendkívüli ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM

XIV. Óballai Falunap

A XIV. Óballai Falunap 2018. szeptember 8-án (szombaton) kerül megrendezésre. A  részletes program az "Elolvasom" gomra kattintva megtalálható. Az Óballáért, Törökszentmiklós és Kistérsége Kulturális Fejlődéséért Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt!  

ELOLVASOM

30 év a közszolgálatban

A Tanácsi rendszer ösztöndíjasaként kezdte pályáját és 30 év elteltével is hűséges maradt az önkormányzathoz Ábrahámné Kada Éva, akinek a közszolgálathoz való ragaszkodását szeptember 1-én köszönte meg a városvezetés. A 30 éves jubilálása alkalmából Dr. Libor Imre jegyző és Markót Imre polgármester jókívánságai mellett vehette át a jubileumi jutalmát. Gratulálunk és további sikeres közigazgatási szolgálatot kívánunk!

ELOLVASOM

Tájékoztatás rezsicsökkentésről

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII.27.) Kormány határozat alapján azon háztartások, akik még nem vették igénybe a téli rezsicsökkentést (a fával, szénnel és egyéb fűtőanyaggal tüzelők), lehetőség adódik arra, hogy ezt a támogatást kérelmezzék.

ELOLVASOM

Államalapító Szent István királyra emlékeztünk

Augusztus 20-a a legrégebbi magyar ünnep, a keresztény államalapítás, a magyar állam folytonosságának emléknapja. Szent István a magyarok számára az áldozatok árán megtestesített egység szimbóluma.  A meggyökeresedés, a jövő építésének a jelképe. Példaértékű életet élt, ezért az egyház 1083-ban szentté avatta – hangsúlyozta Markót Imre polgármester az ünnepi köszöntőjében.

ELOLVASOM

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a hőségriadóra való tekintettel a szúnyoggyérítésre augusztus 13-án a napnyugtát megelőző 1,5 órában kerül sor. Tartaléknapok: augusztus 14-15.

ELOLVASOM

III. Töröki Szárnyas Fesztivál

Közel 30 étel készült a Töröki Szárnyas Fesztiválon Kiváló hangulat, ragyogó idő és finom ételek várták a fesztiválra érkezőket. A nagy meleg miatt idén kevesebben vállalkoztak a szabadtéri főzésre, mint az elmúlt évben, de így is 20 csapat mérettette meg magát a versenyben. 20 bográcsban illetve 9 grillen készültek a finomságok. A zsűri elnöke  Gajdán Antal világbajnok bronzérmes, olimpiai ezüstérmes mesterszakács volt. Két kategóriában hirdettek eredményt.

ELOLVASOM

Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosokat, hogy technikai meghibásodás miatt a Törökszentmiklósi Polgármesteri Hivatal és a Városellátó Szolgálat a mai napon telefonon nem elérhető. A meghibásodás várhatóan a holnapi nap folyamán helyre áll. Kérjük szíves türelmüket és megértésüket.

ELOLVASOM

Szúnyoggyérítés várható

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén a csípőszúnyog gyérítést, melyhez az anyagi fedezetet is biztosítja. A Szolnok térségi régióban így városunkban 2018. augusztus 1-én (szerdán), napnyugtát megelőző 1,5 órában légi kémiai védekezésre kerül sor  

ELOLVASOM