TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

Keressük a törökszentmiklósiak kedvenc ételeit

A házasság hetében megrendezett „Non plus ultra” süteménykészítő verseny kiállítás megnyitóján örömmel fogadta a Horváth Ilona Háziasszonyok Klubjának vezetője a Szalay Könyvkiadó tulajdonosának felajánlását, miszerint szívesen kiadná a „Törökszentmiklósiak kedvenc ételei” című receptgyűjteményt.

ELOLVASOM

Tiszta udvar, rendes ház

Az elmúlt évben hirdette meg először önkormányzatunk a „Tiszta udvar, rendes ház „elismerő címet azzal a szándékkal, hogy ösztönözze a lakosságot, a vállalkozásokat, intézményeket a környezetük szebbé, rendezettebbé tételére. Tavaly 18 magánszemély és 3 intézmény pályázott. Az ünnepélyes átadásra pedig a Szentmiklósi Napon került sor. Idén hasonló feltételekkel került kiírásra a pályázat.

ELOLVASOM

Tehetségkutató énekverseny

Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tehetségkutató versennyel emlékezik névadójára. A verseny az 5-10 éves nem zeneiskolás gyermekeknek szól, akik két népdal vagy gyermekdal előadásával nevezethetnek április 21-ig a Kodály Zoltán AMI-ba.  Természetesen a zeneiskolások is külön műsorral készülnek a május 4-i versenyre, mely a Kodály-teremben zajlik majd.

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. március 30-án (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM

Általános iskolai beiratkozások rendje

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. tv. 50 §(7) bek. alapján a JNSZ Megyei Kormányhivatal a mellékelt hirdetményben szereplő időpontokban határozta meg a 2017/2018. tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozás rendjét.

ELOLVASOM

Egyenlő Bánásmód Hatóság

Az állampolgárok jelentős hányadának a bőrszíne vagy az egészségi állapota miatt jelent napi problémát a megélhetés, a szolgáltatások igénybevétele, az ügyintézés. Mások az életkoruk vagy éppen a szülői (anyai) szerepükből adódóan érzik úgy, hogy hátrányos helyzetbe kerülnek, főleg a munkavállalás során.

ELOLVASOM

Figyelem felhívás

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei rendőrség jóvoltálból a mellékelt lakossági tájékoztató anyagban szeretnénk felhívni a figyelmet néhány egyszerűen megtehető, saját és családunk biztonságát javító lépésre. Figyelje az ELBIR (Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Informatikai Rendeszer) havonta megjelenő anyagát amég több hasznos ismeretért!

ELOLVASOM

A Városházi Esték vendége Molnár V. József néprajztudós

Március 24-én 18 órakor a Városháza dísztermébe várjuk az érdeklődőket. A téma nagyon aktuális, hiszen a húsvétról lesz szó. Az előadónk Molnár V. József Magyar Örökség díjas néplélek és néprajz-kutató, grafikusművész, 56’-os szabadságharcos, a Történelmi Vitézi Rend tagja.

ELOLVASOM

Tájékoztató veszettségről

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2017. februárjában veszettség vírusát mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Debreceni Laboratóriuma egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből származó rókából. A Bekecsen talált rókán láthatóak voltak az alábbi tünetek: imbolygó mozgás; megközelíthetőség.

ELOLVASOM

Ünnepi megemlékezés a Kossuth téren

Ma is példát vehetünk arról a nemzeti összefogásról, arról a bátorságról, amit a szabadságharc hősei tanúsítottak szerte a Kárpát -medencében, amit követendő példaként hagytak ránk örökül. A megemlékezést a zenés, táncos, irodalmi összeállítás tette felejthetetlenné a Kossuth téren.

ELOLVASOM