TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

A szalagház épülete is őrzi a nemzet atyjának emlékét

A Kossuth L. u. 127 szám alatti emléktábla szintén arról tanúskodik, hogy 1849. március 14-én e helyen lévő házban volt a szállása Kossuth Lajosnak. Nem véletlen, hogy ez az utca a nevével is jelzi tiszteletünket. Szabó Péter képviselő megemlékezését követően, Fejes Tibor képviselővel közösen koszorúzták meg az emléktáblát.

ELOLVASOM

Szép eredményeket értek el fafúvósaink

A XVIII. Mezőtúri Fafúvósversenyen Mezőtúron, 2017. március 8-án a következő növendékek képviselték a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolát, és az alábbi eredmények születtek.

ELOLVASOM

Ünnepeljünk együtt Március 15-én

 „Erő, hűség, remény” a kokárda színei, a nemzeti színek.  Legyünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk. Nem a külsőségek alapján, hanem szívből és igazán.  Mutassuk meg hűségünket egymás iránt és reméljünk egy szebb jövőt.

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. február 23-án (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM

Megjelent a GINOP-6.1.6-17

Mikro-, kis- és középvállalkozások, gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek, szövetkezetek vagy gazdasági társaságok pályázhatnak a 19,04 Mrd forintnyi keretösszegre. Pályázat benyújtása: 2017. május 3-tól. Támogatási intenzitás: 100%

ELOLVASOM

Véradás a Házasság Hetében

Januárban először a tartós hideg, most pedig a megfázásos megbetegedések miatt a vártnál alacsonyabb volt a véradói aktivitás. Éppen ezért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat véradásra hív. A biztonságos nemzeti vérkészlet fenntartása érdekében arra kérnek mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, vegyen részt az országban szervezett véradások valamelyikén és buzdítsa véradásra ismerőseit, barátait is.

ELOLVASOM

Házasság Hete Törökszentmiklóson

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi csoportja február 13- 18 között rendezi meg a Házasság Hete programsorozatot, amely rendezvény megvalósulását a város számos civil szervezete is segíti.

ELOLVASOM

Megnőtt a forgalom a Kommunális Kft-nél

A Törökszentmiklósi Hírlapban megjelent „április 1-től szigorúbban ellenőrzik a közszolgáltatási szerződéseket” cikket olvasva többen felkeresték a Kommunális Szolgáltató Kft.-t, hogy mi is a teendőjük. Megnyugtatjuk lakosainkat, hogy akik eddig is rendszeresen befizették a megkapott csekkeket, vagy csoportos beszedéssel fizettek, azoknak ezután sincs semmi más teendőjük, hiszen az érvényes szerződésük alapján biztosítja a kft. a szolgáltatást.

ELOLVASOM

Magyar Kultúra Napja

A város művészeti csoportjaival együtt ünnepeltük a magyar kultúrát. Globális kultúra nem létezhet a nemzeti, így a magyar kultúra nélkül és a magyar kultúra a helyi közösségek kulturális élete nélkül. A helyi kulturális élményekre szükség van, helyi szellemi életre, amely felveszi a versenyt a többiekkel. 

ELOLVASOM

Festményei a haza és természet szeretetéről árulkodnak

Január 23-án kiállítás nyílt Jancsovicsné Bakosi Mária Tápiószelei festőművész alkotásaiból a Kulturális Központban.  Az eredetileg pénzügyi végzettségű alkotó először építész történetet tanult, majd a 90-es években kezdett el tájképeket, csendéletet megörökíteni, vászonra festeni. Az önmagát realista expresszionista festőnek valló művész tudatosan a valóságot ábrázolja. Szereti festeni a fákat, a vizek világát, a magyar történelem és építészet valamennyi örökségét. Több mint 100 önálló kiállítása volt már múzeumokban, galériákban, Műv Házakban.

ELOLVASOM