TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

III. Töröki Szárnyas Fesztivál

A Szentmiklósi Napokat követően közeledik egy újabb városi rendezvény, a Töröki Szárnyas Fesztivál, amely idén augusztus 3-án (péntek) és augusztus 4-én (szombat) kerül megrendezésre a Városi Strandfürdő területén. A részletes program, a főzőverseny versenykiírása, valamint a jelentkezési lap a hírre kattintva megtalálható. Várunk minden érdeklődőt és főzni vágyót sok szeretettel!

ELOLVASOM

Szórakoztató programok

Városunk kulturális életet pezsgővé vált július 4-8 között. A XXV. Szentmiklósi Napok rendezvénysorozat programjai között mindenki találhatott kedvére való programot. Különböző helyszíneken, színes kulturális programokat kínáltunk a városlakóknak és a hozzánk érkező vendégeknek.

ELOLVASOM

Fogathajtók versenye

A Törökszentmiklósi Fogathajtók Baráti Találkozója vasárnap 32 indulóval és 25 fogattal két futamban jó hangulatban zajlott a Városi sporttelepen. A három kategóriában meghirdetett versenyre Fegyvernekről, Kétpóról, Kengyelről, Szajolból is ellátogattak hozzánk. A zsűri elnöke Babochay György volt, levezetője pedig Antal Zoltán. A pálya kiépítése Pató Gábor, a verseny szervezése Pozderka Ferenc érdeme volt.  Bár az eső felhők nagyon gyülekeztek, de szerencsére elkerültek bennünket így a verseny résztvevői teljesíthették a kitűzött céljukat. A megmérettetés eredményei a következők:

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy az E-ON a szolgáltatásaik kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatukon. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése, ezért Törökszentmiklóson áramszünet várható 2018. július 13-án 9 órától 13 óráig.

ELOLVASOM

Tájékoztató

A MÁV-START Zrt. tájékoztatja az utazó közönséget, hogy 2018. július 21-től 2018. augusztus 3-ig Kaba – Debrecen és Nyírbogdány – Demecser állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Püspökladány – Debrecen állomások között egyes vonatok helyett vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

ELOLVASOM

Átadták a „Tiszta udvar rendes ház” elismeréseket

Immáron harmadik alkalommal került sor az elismerő cím átadására, mellyel az önkormányzat ösztönözni kívánja a lakosságot, a vállalkozásokat, intézményeket a környezetük szebbé, rendezettebbé tételére.  Az idei pályázathoz csupán 4 magánszemély és intézményi kategóriában 1 közösség csatlakozott.  A díjat ünnepélyes keretek között a Szentmiklós Napok keretében rendezett arató verseny helyszínén vehették át a kitüntetettek. I. helyezett Búzás Bálint, II. helyezett Futó Ilona, III. helyezett Keller Attiláné. Különdíjban részesült Jenei Bálint. Intézményi kategóriában a Törökszentmiklósi Református Egyházközség nevében Szabó József lelkész vehette át a díjat.

ELOLVASOM

Miklós Kupa Labdarúgó Torna

A város legnagyobb nyári rendezvényéből természetesen nem hiányozhatott a sport sem. Július 8-án hatcsapatos kispályás labdarúgó tornát is láthattak az érdeklődők a Városi Sporttelepen lévő műfüves pályán.

ELOLVASOM

Arató nap

A Szentmiklósi Napok egy negyedszázados hagyománnyal rendelkező programunk, mely az aratás,  mint  régi hagyomány felelevenítéséhez kapcsolódik. A kézi kaszás aratóversennyel tovább éltetjük felmenőink becsületes kétkezi munkáját azzal, hogy felelevenítjük e mesterség tiszteletét.

ELOLVASOM

Szúnyoggyérítés

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén a csípőszúnyog gyérítést, melyhez az anyagi fedezetet is biztosítja. A Szolnok térségi régióban így városunkban a múlt hétre meghírdetett szúnyoggyérítés technikai okok miatt 2018. július 4-én (szerdán), a mai napon a napnyugtát megelőző időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok a permetezésre: július 5-6.

ELOLVASOM

Július 1-je a Köztisztviselők Napja

A köztisztviselők adják a hivatalok, a közigazgatás, az önkormányzat arcát, hangját, személyiségét. A szervezett hivatal, a megbízható és lelkiismeretes köztisztviselői csapat, alapfeltétele egy jól működő városnak. Dr. Libor Imre jegyző egy éve foglalta el hivatalát és a munkatársai elismerésére meg is alapította az Év köztisztviselője címet, melyből évente kettő adható ki. A munkahelyi siker záloga a szakma szeretet, a hivatástudat, a tenni akarás és a jó szándék.

ELOLVASOM