TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Védekezés a mezei pocok ellen

Megyénk területén jelentős a mezei pocokfertőzés, ezért a JNSZ Megyei Kormányhivatal felhívja a földhasználók és termelők figyelmét azon jogszabályi kötelezettségükre, mely szerint kötelesek védekezni a nagy kártételi veszélyt jelentő károsítók ellen. A csalétkes védekezéshez használt jó hatásfokkal bíró készítmény azonban kizárólag felsőfokú végzettségű növényvédelmi szakember felügyelete mellett alkalmazható. Bővebben a mellékelt felhívásban tájékozódhatnak.

ELOLVASOM

Szervezett tüdőszűrő vizsgálat

Az elmúlt évekhez hasonlóan tüdőszűrő vizsgálat elvégzése céljából nem kell beutazni Szolnokra, mivel kihelyezett szűrőgéppel az EGYMI –ben  ( Törökszentmiklós, Kossuth L. u. 126)  elvégzik. 2018. november 12 - december 19-ig tart a tüdőszűrés Törökszentmiklóson. A lakosság névre szóló értesítést külön nem kap, de az alábbi időpontokban e célból felkeresheti a rendelő intézetet.

ELOLVASOM

Időszakos útlezárás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Vásárhelyi P utca, Kölcsey illetve Templom utca közötti szakasza 2018. november 12 – 2019. január 30-ig a teljes szélességében időszakosan 7-16 óráig a forgalom elől lezárásra kerül. A beruházást végző kivitelező az ott lakóknak biztosítják a saját ingatlanaikra való behajtást. Kérjük az arra közlekedők megértését és türelmét.

ELOLVASOM

Konferencia

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat tisztelettel várja az érdeklődőket 2018. november 16-án (péntek) 14 órától az I. világháború 100. évfordulója alkalmából megrendezendő konferenciára a Városháza Dísztermében. Előadók: Prof. Dr. Habil Szakály Sándor történész, Bojtos Gábor főlevéltáros, Fejes Zsolt középiskolai tanár, Galsi Zoltán helytörténet kutató.

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. november 12-én ( hétfő ) 16 órai kezdettel tartja rendkívüli ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM

Módosult a pályázatok benyújtási határideje

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2019. évi pályázati fordulójában a pályázatok benyújtásának határidejét 2018. november 6-ról 2018. november 13-ra módosította. A pályázatok benyújtási határidejének módosítása következtében a pályázat egyéb határidői is módosulnak, így a települési önkormányzat döntési határideje 2018. december 13-ra módosul.

ELOLVASOM

Törökszentmiklós újratelepülésének 300. évfordulójára készülünk

A település őseiről és örökségeiről történő méltó megemlékezés jegyében 2020. január 1-től a 2021-es Szentmiklósi napok rendezvény végéig tartó időszakot Törökszentmiklós 300 jubileumi emlékévnek nyilvánította az önkormányzat. Az emlékév részletes programjának kidolgozására a polgárok és az önszerveződő közösségek bevonásával Emlékbizottságot hoztak létre, amely operatív bizottságokból és szakmai albizottságokból áll. A szakmai albizottságok az elmúlt héten, az Operatív Bizottság 2018. október 30-án tartotta alakuló ülését. Az Operatív Bizottság elnöke Markót Imre polgármester, titkára Dr. Libor Imre jegyző.

ELOLVASOM

Igazgatási szünet

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2018. november 10-én (szombat) igazgatási szünet miatt zárva tart. November 1-je Mindenszentek napja (csütörtök) munkaszüneti nap, november 2-a halottak napja (pihenőnap), amely november 10-én (szombat) kerül ledolgozásra.

ELOLVASOM

Fejet hajtottunk az 56’-os hősök előtt

62 évvel ezelőtt a magyar egyetemi ifjúság és a hozzá csatlakozott tömeg nemet mondott a megalázottságra a kiszolgáltatottságra. A szabadságvágy, a függetlenség és a hazaszeretet hajtotta őket. Az 56-os Életfa Emlékműnél a Lábassy János Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai elevenítették fel a magyar történelem legkiemelkedőbb 20 napját. „ Voltak nemzetek, melyeket a történelem arra kényszerített, hogy ravaszak, kegyetlenek, csalók, hódítók legyenek, ha élni akarnak.

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. október 29-én (hétfő) 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM