TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. december 21-én (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM

Tudnivalók a 2018. évi helyi adókkal kapcsolatos feladatokról

2018. évre vonatkozóan változatlanok maradtak az elmúlt években bevezetésre került helyi adók, az adómértékek nem emelkedtek és a biztosított kedvezmények is megmaradtak. Részeletek itt.

ELOLVASOM

Tájékoztató

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2017. december 27 - december 29-ig igazgatási szünet miatt ZÁRVA tart. A Városháza épületében az ügyeletet biztosított lesz, ezért a személyesen benyújtott beadványaikat, kérelmeiket dec. 27 – dec. 29-e között át tudják adni az ügyfélszolgálati irodán (porta).

ELOLVASOM

Város Napi elismerések átadása

2017-ben Törökszentmiklós Posztumusz Tiszteletbeli Díszpolgárává fogadta a sok évtizedes áldozatos munkája elismeréséül és tisztelete jeléül Dr. Medgyessy György csecsemő és gyermek szakorvost.

ELOLVASOM

Adventi készülődés Törökszentmiklóson

Advent időszaka várakozással telik. Az önkormányzat és a város civil szervezetei igyekeznek mindenki számára meghitté tenni ezt a szép időszakot. December 3-án 18 órakor az első gyertyagyújtásnál a Bethlen Gábor Református Ált. Iskola valamint a Baptista Szeretetszolgálat Kölcsey Ferenc Általános Iskolájának növendékei adnak műsort. December 10-én 15 órától Adventi zenés áhítatra várják az érdeklődőket a Református Templomba.

ELOLVASOM

Sajtóközlemény

Elindul a csapadékcsatorna fejlesztése projekt Törökszentmiklóson. A TOP 2.3.1-15 felhívásra benyújtott, és elnyert projektünk célja a város belterületi csapadékvíz elvezetési, -gazdálkodási rendszerének további fejlesztése, környezetbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, az ár-, belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a felszíni vizeink minőségének javítása, a további környezeti káresemények megelőzése.

ELOLVASOM

Tisztújítást tartott a Polgárőr Egyesület

November 17-én az Ipolyi Kulturális Központban tartotta közgyűlését a Törökszentmiklósi Polgárőr Egyesület, amely az elmúlt négy év fontosabb eseményeinek és eredményeinek számbavételével kezdődött. Az új tisztségviselők választását követően pedig közös vacsorával zárult a program. 

ELOLVASOM

Közszolgálati nyugdíjas találkozó

Három évre visszanyúló hagyomány, hogy a Polgármesteri Hivatal megvendégeléssel összekötött kötetlen beszélgetésre hívja a nyugállományba vonult egykori dolgozóit.  Örömmel köszöntötték egymást november 23-án délután a Városháza dísztermében a nyugdíjas köztisztviselők. 

ELOLVASOM

Kutas Bálint lelkészről szóló előadások

Az Ipolyi Kulturálsi Központ szeretettel várja a kedves érdeklődőket 2017. november 22-én 17 órakor tartandó előadásra. Az előadás témája Kutas Bálint lelkész élete és munkássága, valamint Kutas Bálint a helyi sajtó tükrében. Helyszín: Butyka Béla Helytörténeti Gyűjtemény

ELOLVASOM

Hobbi kiállítás nyílik az Ipolyi Kulturális Központban

Sülye Károlyné Klárika kreativitását és ragyogó ötleteit számtalanszor megtapasztalhattuk már. Most egy nem mindennapi kiállítással jelentkezik, hiszen olyan kézműves kincseket mutat be, amelyeket örömteli tevékenységként végez. Így a kiállítás témakörei között lesznek a nyár kincsei, gyógy és fűszernövények, szalmavilág, unokáknak készített játékok, házi gyúrt tészták, adventi, fénykoszorúk melyek papírhajtogatással készülnek valamint az évszakok dekorációi.

ELOLVASOM