TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

IV. „Ezerjó” Folklór Fesztivál

Mintegy 350 táncos produkcióját láthatják Törökszentmiklóson a Lukács Mozgó előtt felállított szabadtéri színpadon 2018.06.09-én, szombaton 17:00 órától, előtte délelőtt 9:00h - tól felvonulás, menettánc a fesztiválon fellépő tánccsoportokkal, és a Bürkös Zenekarral, majd 20:00h- tól magyar és nemzetiségi táncház!

ELOLVASOM

Felhívás

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat és az Ipolyi Kulturális Központ a 25 éves Szentmiklósi Napok keretében az idén is megrendezi a Kézi kaszás aratóbemutatót és - versenyt és a Hagyományos arató ételek főzőversenyét. Csapatok jelentkezését várjuk!  

ELOLVASOM

Tavaly avattuk a Trianoni Emlékművet Törökszentmiklóson

E napon emberek milliói ébredtek arra, hogy ők már nem magyarok. Voltak olyan szerencsétlen áldozatok, akik saját udvaruk távolabbi felébe már nem mehettek, mert az már egy másik országhoz csatolták. Ez a XX. század Európájában történt és a következményei máig hatnak.

ELOLVASOM

Nyári diákmunka

Nyári Diákmunka 2018.07.01. és 2018.08.31. közötti időszakban.Jelentkezni a Törökszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (5200 Törökszentmiklós, Petőfi S. u. 67-69.)  

ELOLVASOM

Nemzeti Összetartozás Napja

Ezen a napon emlékeznünk kell arra, hogy mi magyarok együvé tartozunk, és ebből kell erőt merítenünk. Június 4-e üzenete az, hogy ahogyan az első világháború után a megcsonkított ország talpra tudott állni és Európa erős nemzetei közé tudott ismét tartozni, úgy most is meg van erre a lehetőség. Törökszentmiklós Városi Önkormányzat június 4-én 17 órakor várja az emlékezőket az elmúlt évben állított Trianoni Emlékműnél.

ELOLVASOM

Hősök Napja

A Városháza aulájában a főbejárat szélfogója után két díszes emléktáblán olvashatjuk a hősök neveit. A pénteki napon az emlékük előtt tisztelegtünk. Május 27-én vasárnap 9 órakor a Református temetőben a II. világháborús Hősi emlékműnél, 11 órakor a Kossuth téri Hősök Emlékművénél helyeztük el a kegyelet és az emlékezés virágait.

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. május 31-én (csütörtök) 14 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy az E.on áramszolgáltató folyamatos fejlesztést hajt végre hálózatán. A munkák biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen az áramszünet. Áramszünet lesz 2018. június 12-én 8.30 órától várhatóan 12.00 óráig a mellékletben szereplő utcákban. Kérik a lakosok szíves megértését!

ELOLVASOM

2018. évi Európai Mobilitási Hét kreatív pályázati felhívása

A környezetvédelmi kampány a túlzott és szükségtelen autóhasználatot felváltó egyéb közlekedési módokra hívja fel a figyelmet, amely által mérséklődik a légszennyezés és biztonságosabbá válnak az utcák is. A kerékpár és a közösségi közlekedés rendszeres használatával spórolhatunk is.

ELOLVASOM

A legszebb konyhakertek program

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat meghirdeti "A legszebb konyhakertek" programot. Várjuk minden konyhakerttel rendelkező kertművelő és közösség jelentkezését! Jelentkezési határidő: 2018. június 15.

ELOLVASOM