TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

Hirdetmény

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy az E.on áramszolgáltató folyamatos fejlesztést hajt végre hálózatán. A munkák biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen az áramszünet. Áramszünet lesz 2018. június 12-én 8.30 órától várhatóan 12.00 óráig a mellékletben szereplő utcákban. Kérik a lakosok szíves megértését!

ELOLVASOM

2018. évi Európai Mobilitási Hét kreatív pályázati felhívása

A környezetvédelmi kampány a túlzott és szükségtelen autóhasználatot felváltó egyéb közlekedési módokra hívja fel a figyelmet, amely által mérséklődik a légszennyezés és biztonságosabbá válnak az utcák is. A kerékpár és a közösségi közlekedés rendszeres használatával spórolhatunk is.

ELOLVASOM

A legszebb konyhakertek program

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat meghirdeti "A legszebb konyhakertek" programot. Várjuk minden konyhakerttel rendelkező kertművelő és közösség jelentkezését! Jelentkezési határidő: 2018. június 15.

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. május 25-én (péntek) 10 órai kezdettel tartja rendkívüli ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM

Helyi Értékek Klubja

A Törökszentmiklósi Értékek Klubjában: Polgárosodás a múltban, jelenben és a jövőben - Közösségi élet elődeink életében III. címmel tartanak előadást 2018. május 29-én kedden, 18 órakor az Ipolyi Kulturális Központban. Előadó: Galsi Zoltán tanár, helytörténet kutató

ELOLVASOM

Hangszerbemutató a Zeneiskolában

A Kodály Zoltán Zeneiskola hangszerbemutatót tart "Mesélő hangszerek" címmel 2018. május 30-án (szerdán) 17 órakor. Szeretettel várnak minden nagycsoportos óvodást és alsós tagozatos iskolást szüleikkel.

ELOLVASOM

Szúnyoggyérítést végeznek a régióban

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén a csípőszúnyog gyérítést, melyhez az anyagi fedezetet is biztosítja. A Szolnok térségi régióban így városunkban 2018. május 23-án (szerda) szúnyoggyérítés keretén belül légi kémiai védekezésre a napnyugtát megelőző időszakban.

ELOLVASOM

Hősök napi megemlékezés

A magyar nemzetgyűlés az 1924 évi XIV. törvénycikkében május utolsó vasárnapját nemzeti ünneppé avatta. Tette ezt a jövő nemzedék okulására és hősi halottainak dicsőségére. A törökszentmiklósi Kossuth téri Hősök szobrát 90 éve szentelték fel, ahol időnként megállunk tisztelegni elődeink emléke előtt. Sajnos évről-évre egyre kevesebben tesszük, pedig nem árt néha elgondolkodni az áldozatvállalásról, a hősiességről. Bár élni előre nézve kell, de az életet megérteni csak visszatekintve lehet.

ELOLVASOM

Mindszenty évforduló Törökszentmiklóson

70 évvel ezelőtt Mindszenty bíboros, hercegprímás a Nagykunsági Mária-napok keretében tartott szabadtéri misét és megáldotta a XII. Pius pápa által adományozott Fájdalmas Szűz Mária szobrot Törökszentmiklóson, melyet azóta a Kálvária templomban őriznek.

ELOLVASOM

Elindult a csapadékhálózat-fejlesztés Törökszentmiklóson

A pályázati forrásból megvalósuló 337,5 millió Ft-os beruházás a Vásárhelyi Pál úti meglévő burkolt rendszer felújítását és a csapadékrendszer kiépítését foglalja magába, hiszen ezen a területen magas a talajvíz. A rendszer végén a Bicskás tónál egy nagyobb tó kialakítására kerül sor, valamint az átemelő szivattyúház felújítását is elvégzik. Megújul a Táncsics úttól a Templom útig terjedő szakasz egészen a Bicskás tóig.

ELOLVASOM