TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

EBOLTÁS

Törökszentmiklós Város Jegyzője értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008.(XII.20.) FVM rendelet 4. §.(1) bekezdésének a.)-c.) pontjaiban rendeltek szerint a városban kötelező veszettség elleni eboltás kerül lebonyolításra. Az ebek a védőoltást az alábbi időpontokban és oltási helyeken kaphatják meg:

ELOLVASOM

Emlékezzünk közösen államalapító Szent István királyunkra

1001-ben a korona az állam megszemélyesítője volt. „ Az igaz királyt erénye teszi királlyá, mert ha istentelen és kegyetlen, akkor csupán zsarnok lehet, nem uralkodó” – így szólt  István király fiához, Imre herceghez írt egyik intelme.  Idézzük fel Szent István alakját a városi ünnepségen.

ELOLVASOM

Értesítés légi és földi szúnyoggyérítésről

ELOLVASOM

FIGYELEM FELHÍVÁS

Törökszentmiklós Város Jegyzője értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a Mezőőri Szolgálat tagjai határjárásuk során egyre több helyen találtak hatalmas méretű bálázott szalmából készült kazlakat.

ELOLVASOM

Helyi menetrend szerinti autóbuszjárat közlekedés módosítása 2017. augusztus 15-től

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat képviselő-testülete a 19262017. (VII.27.) számú határozatával módosította a helyi menetrend szerint közlekedő autóbuszjárat menetrendjét. A módosítást követően kiegészült a menetrend, egy 5. járat került beiktatásra. A szolgáltatóval történt egyeztetés alapján szerdán és szombaton közlekedő járat került beállításra. Az 5. járat útvonala az alábbiak szerint alakul: Autóbuszállomás – Arany János út – Jókai út – Bajcsy-Zsilinszky út – Tenyői út – Béla király út – Vegytek - Deák Ferenc utca  – Autóbuszállomás.

ELOLVASOM

Útlezárásokra kerül sor a vasúti átjáróknál

Ezúton is tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Debrecen-Budapest közötti 100. számú vasútvonalon hibaelhárítási un. nagygépes vágányszabályozási munkák zajlanak, amely munkálatok a közlekedésben is fennakadást okozhatnak egy időre.

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. július 27-én (csütörtök) 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM

Fogathajtó bemutató

Július 9-én  Barátságos mérkőzés, kispályás labdarúgás keretében football bajnokságot is láthattak helyi és határon túli testvértelepüléseink nevezésében. A Városi Sportpályán  fogathajtó bemutató, baráti találkozó zajlott,  14 fogat versengésében.

ELOLVASOM

Szórakozás a Galambos parkban

Július 8-án délután a Galambos Park színpadán könnyűzenei koncertek biztosították a szórakozást. A fellépők között találkozhattak az Animal Cannibals, Kerekes Band, Zaporozsec, Ocho Macho zenekarokkal. A Nevetlenfaluból érkezett Sztojka Vanessa ( Élet iskolája, és a Szárban sztár kárpátaljai versenyzője) és Máté János világslágerekkel és szép magyar dalokkal lopta magát a közönség szívébe. A zene mellett lézerharc, íjászat, vándorjátszóház, játéksziget, népi játszópark, gyermekfoglalkozások várták a fiatalokat.   

ELOLVASOM

Főzőverseny

A szántóföldön közben 15 nevezéssel zajlott a főzőverseny. A pusztai, hagyományos magyar ízek és ételek mellett a lengyel pirog illetve derelye illata lengte be a határt. A zsűri elnöke Vas Imre szakácsmester, a szabadtéri sütés-főzés nagy mestere, a Magyar Gulyás Szövetség oszlopos tagja volt. Az eredmények pedig:  I.  a Horváth Ilona háziasszony klub, II. Oravecz Mihály, III. Ryglice főzőcsapata.

ELOLVASOM