TÖRÖKSZENTMIKLÓS

menü
06 56 590-420

„Mesterecset” Pályázatot hirdet a Magyar Államkincstár

Harmadik alkalommal nyílik lehetőség a 6-18 éves korosztály számára részt venni a MÁK országos rajz és fotópályázatán. A 6-9 éves illetve 10-14 éves korosztály számára szól a rajzpályázat, melynek témája: Forintokat gyűjtögetek- a jövőmbe befektetek. A fotópályázat a 15-18 éves korosztályt célozza meg, melynek témája: Mert megtakarítani érdemes!

ELOLVASOM

Várják a jelentkezéseket az arató illetve a főzőversenyekre

A Szentmiklósi Napok rendezvénysorozaton belül július 8-án egész napos hagyományéltető programokkal veszi kezdetét az Aratónap.  A kézi kaszás arató versenyre bárki nevezhet, mindenki kipróbálhatja, hogyan értékeli a szakmai zsűri a kétkezi munkájukat. A főzőverseny keretében pedig a pusztai, hagyományos magyar ízek és ételek illata lengi majd be a szántóföldet. A főzőcsapat megjelenését is díjazza majd a zsűri, ügyeljenek tehát a hagyományőrző egységes megjelenésre is.

ELOLVASOM

Városi Pedagógus Nap

Városunk szép hagyománya, hogy közös ünneplésre hívja Törökszentmiklós pedagógusait. Az ünnep lényege a ragaszkodás, a feltétlen tisztelet, melyet a város pedagógusai iránt érzünk.  Június 9-én az Ipolyi Kulturális Központ színháztermében került megrendezésre a Városi Pedagógus nap.

ELOLVASOM

Trianoni Emlékművet avattunk

A magyar fájdalom napja egybe kapcsolódik a szent lélek kiáradásának ünnepével - kezdte megemlékezését június 4-én Dr. Zétényi Zsolt a Magyar Történeti Alkotmány szerzője. Ez azt jelenti, hogy isten velünk van, elküldte a maga részét, hogy megerősítse a világot. A fájdalom megerősítéshez ott van az erő, az isteni segítség. Ezáltal az emlékmű évszázados nyomot hagy majd Törökszentmiklós történetén.

ELOLVASOM

Értesítés légi szúnyoggyérítésről

Törökszentmiklós Város jegyzője ezúton értesíti a Tisztelt lakosságot, hogy hivatalunk 2017. június 8-án a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában, légi kémiai szúnyoggyérítést végeztet Törökszentmiklós és Surjány településeken. 

ELOLVASOM

Tájékoztató

A helyi iparűzési adóbevallás állami adóhatóságon keresztül történő benyújtásával összefüggő egyes kérdésekről. A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 2017. január 1-től lehetővé teszi az iparűzési alanyok számára, hogy az állandó jellegű adóévi iparűzési adóbevallási kötelezettségüket az állami adóhatóságon keresztül, az általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK) program alkalmazásával teljesítsék a székhely vagy telephely szerinti önkormányzati adóhatóságok felé.

ELOLVASOM

Hősök Vasárnapja

Ahogy a régiek mondták május utolsó vasárnapja, minden hősök vasárnapja. A nép emlékezete olyan felbecsülhetetlen kincs, amivel csak azok rendelkezhetnek, akiknek van mit megosztani az utókor számára. Bármit mondhat a világ, mi akkor is tudjuk mi az igaz, mi a hamisított bálvány, mi a szent és mi a profán, csak merjünk mesélni minden szégyenérzet nélkül – hangsúlyozta beszédében Viski-Latorné Dögei Edit a Kossuth téri ünnepi emlékezés során.

ELOLVASOM

Trianoni megemlékezés Törökszentmiklóson

Június 4-e a Nemzeti Összetartozás Napja. Emlékezzünk és merítsünk erőt abból, hogy mi Magyarok történjen bármi, éljünk bárhol a világon, összetartozunk. Ennek jegyében kerül sor június 2-án 16 órától a Butyka Béla Helytörténeti Gyűjteményben Pintér István történész előadásában a Trianoni évfordulóhoz kapcsolódó visszaemlékezésre.

ELOLVASOM

Pünkösdi hétvége Törökszentmiklóson

Számos program várja lakosainkat és az idelátogatókat a pünkösdi hétvégén, melyben megjelenik a hagyomány tisztelet és a vallási tartalom is. Június 3-án 11 órától a városközpontban találkozhatnak az  „Ezerjó „ Szentmiklósi Néptáncegyüttes  táncosaival . A felvonulás  és menettánc jelzi, hogy készülődnek a pünkösdi Gálára.

ELOLVASOM

Történelmet kézbesítünk

A Postamúzeum és a Magyar Posta utazó kiállítással emlékezik az önálló magyar posta megalakulásának 150. évfordulójára. Az utazó postamúzeum Törökszentmiklósra érkezik  június 1-én csütörtökön. A Kossuth téren 9-17 óra között  kereshetik fel.

ELOLVASOM