TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Konferencia

Törökszentmiklós Városi Önkormányzat tisztelettel várja az érdeklődőket 2018. november 16-án (péntek) 14 órától az I. világháború 100. évfordulója alkalmából megrendezendő konferenciára a Városháza Dísztermében. Előadók: Prof. Dr. Habil Szakály Sándor történész, Bojtos Gábor főlevéltáros, Fejes Zsolt középiskolai tanár, Galsi Zoltán helytörténet kutató.

ELOLVASOM

Időszakos útlezárás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Vásárhelyi P utca, Kölcsey illetve Templom utca közötti szakasza 2018. november 12 – 2019. január 30-ig a teljes szélességében időszakosan 7-16 óráig a forgalom elől lezárásra kerül. A beruházást végző kivitelező az ott lakóknak biztosítják a saját ingatlanaikra való behajtást. Kérjük az arra közlekedők megértését és türelmét.

ELOLVASOM

Szervezett tüdőszűrő vizsgálat

Az elmúlt évekhez hasonlóan tüdőszűrő vizsgálat elvégzése céljából nem kell beutazni Szolnokra, mivel kihelyezett szűrőgéppel az EGYMI –ben  ( Törökszentmiklós, Kossuth L. u. 126)  elvégzik. 2018. november 12 - december 19-ig tart a tüdőszűrés Törökszentmiklóson. A lakosság névre szóló értesítést külön nem kap, de az alábbi időpontokban e célból felkeresheti a rendelő intézetet.

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. november 12-én ( hétfő ) 16 órai kezdettel tartja rendkívüli ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM

Módosult a pályázatok benyújtási határideje

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2019. évi pályázati fordulójában a pályázatok benyújtásának határidejét 2018. november 6-ról 2018. november 13-ra módosította. A pályázatok benyújtási határidejének módosítása következtében a pályázat egyéb határidői is módosulnak, így a települési önkormányzat döntési határideje 2018. december 13-ra módosul.

ELOLVASOM

Törökszentmiklós újratelepülésének 300. évfordulójára készülünk

A település őseiről és örökségeiről történő méltó megemlékezés jegyében 2020. január 1-től a 2021-es Szentmiklósi napok rendezvény végéig tartó időszakot Törökszentmiklós 300 jubileumi emlékévnek nyilvánította az önkormányzat. Az emlékév részletes programjának kidolgozására a polgárok és az önszerveződő közösségek bevonásával Emlékbizottságot hoztak létre, amely operatív bizottságokból és szakmai albizottságokból áll. A szakmai albizottságok az elmúlt héten, az Operatív Bizottság 2018. október 30-án tartotta alakuló ülését. Az Operatív Bizottság elnöke Markót Imre polgármester, titkára Dr. Libor Imre jegyző.

ELOLVASOM

Igazgatási szünet

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Polgármesteri Hivatal 2018. november 10-én (szombat) igazgatási szünet miatt zárva tart. November 1-je Mindenszentek napja (csütörtök) munkaszüneti nap, november 2-a halottak napja (pihenőnap), amely november 10-én (szombat) kerül ledolgozásra.

ELOLVASOM

Fejet hajtottunk az 56’-os hősök előtt

62 évvel ezelőtt a magyar egyetemi ifjúság és a hozzá csatlakozott tömeg nemet mondott a megalázottságra a kiszolgáltatottságra. A szabadságvágy, a függetlenség és a hazaszeretet hajtotta őket. Az 56-os Életfa Emlékműnél a Lábassy János Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai elevenítették fel a magyar történelem legkiemelkedőbb 20 napját. „ Voltak nemzetek, melyeket a történelem arra kényszerített, hogy ravaszak, kegyetlenek, csalók, hódítók legyenek, ha élni akarnak.

ELOLVASOM

Hirdetmény

Tájékoztatom a város lakosságát, hogy Törökszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. október 29-én (hétfő) 15 órai kezdettel tartja soros ülését a Polgármesteri Hivatal I. emeleti dísztermében, melyre tisztelettel várunk minden érdeklődőt.

ELOLVASOM

1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója

62 évvel ezelőtt a magyar egyetemi ifjúság és a hozzá csatlakozott tömeg azt mondta, hogy elég volt a megalázottságból, a félelemből és a kiszolgáltatottságból, az éjszakai elhurcolásokból és a rögtönítélő népbírósági perekből. A szabadságvágy, a függetlenség és a hazaszeretet hajtotta őket. A forradalom elbukott és a reményvesztettség, a megtorlástól való félelem közel negyedmillió magyart szakított el a hazájától.

ELOLVASOM