TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Lakossági adatgyűjtést végez a KSH

2018-10-17 13:07

A Központi Statisztikai Hivatal Törökszentmiklós településen 2018. október 12-től december 6-ig a lakáspiac jellemző feltárására irányuló lakbérfelmérés adatfelvételt végez, amelynek célja, hogy felmérje a bérelt magánlakásokban élők lakáskörülményeit. Ezen adatokra támaszkodva megalapozott számítások végezhetőek a magánbérleti szektor nagyságáról, gazdasági súlyáról.

A kérdezők 2018. november 30-ig véletlenszerű kiválasztással személyesen keresik fel a kijelölt címen élő adatszolgáltatót. Amennyiben az ott lakók piaci magánbérlőként élnek a címen, akkor kétféle módon válaszolhatják meg a kérdőívet. A kérdezőnek válaszolva személyes interjú keretében vagy önállóan az interneten elérhető elektronikus kérdőív kitöltésével. (A kérdőív a www.ksh.hu/lakberfelmeres oldalon érhető el. A belépéshez szükséges jelszót a kérdező adja át a címen élőknek.)

Az adatszolgáltatás önkéntes és név nélküli. Az adatokat a KSH bizalmasan kezeli, kizárólag statisztikai célra, összesítve közli, azokat más szerv, személy részére nem adja ki, a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény valamint az Európai Unió 2016/679 sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.

Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek.

A lakosság és az önkormányzatok számára hétfőtől- csütörtökig 8-16.30 óra, pénteken 8-14 óra között a 06-80-200-766 ingyenes zöldszámon adnak további felvilágosítást, valamint a lakinfo@ksh.hu e-mail címen is fordulhatnak a KSH munkatársaihoz.

Az adatfelvétellel kapcsolatosan a www.ksh.hu\lakberfelmeres internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást.