TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

III. Töröki Szárnyas Fesztivál

2018-08-08 08:09

Közel 30 étel készült a Töröki Szárnyas Fesztiválon

Kiváló hangulat, ragyogó idő és finom ételek várták a fesztiválra érkezőket. A nagy meleg miatt idén kevesebben vállalkoztak a szabadtéri főzésre, mint az elmúlt évben, de így is 20 csapat mérettette meg magát a versenyben. 20 bográcsban illetve 9 grillen készültek a finomságok. A zsűri elnöke  Gajdán Antal világbajnok bronzérmes, olimpiai ezüstérmes mesterszakács volt. Két kategóriában hirdettek eredményt.

Bogrács kategóriában

I. Fenyőszálló-Panditextil csapata a tavalyi dobogós 3. helyről bizonyította a szárnyasok főzésében való fejlődését, hiszen borsos, gombás pulykaragujával valamint a szabolcsi különleges babgulyásával vívta ki a győztes helyet.

II. Karancsvölgyi Jótevők Egyesülete ismét hozta a tavalyi formáját, hiszen akkor és most is ezüstérmesek lettek. Idén palóc pipi levesükkel arattak sikert.

III. Elektromos tyúkok és egy-két kakas csapat a nyári szárnyas gulyás kapros túrós gombócával érdemelte ki a zsűri elismerését.

Grill kategóriában

I.Székácsos Szakácsok csapata érdemelte ki a bajnoki címet a „székács módra” készült grill falatokkal.

II. Alatkai bak pulykák csapata a grill pulyka, grill zöldséggel tálalva kompozícióval értek el szép helyezést.

III. MARNEVALL csapatának csípős csirke szárnya kápráztatta el a zsűrit.

 

Különdíjak:

A testvértelepülésünkről Ryglicéből érkezett csapat menüjét, amely szárnyas rolád volt kapros szósszal és rizzsel valamint lengyel uborkasalátával Törökszentmiklós Városi Önkormányzat külön díjjal jutalmazta.

A Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület különdíját, amely szeptember 8-i meghívás a IX. Bezermeni Vigasságokra a Karancslapujtőről érkezett „Komlóimádók” csapat nyerte, akik mézes-mázas csirkével és baconbe tekert krumplival, csilimártással ismertették meg a helyieket. Ugyancsak ezen rendezvényre kapott meghívást a Taurina Agrár Kft csapata, akik az alföldön ismert és kedvelt kakas pörköltöt főzték meg, de nem csak nokedlivel, hanem túrós csuszával is.

A Karancsvölgyi Jótevők Egyesületének szeptember 1-i meghívását vehették át a „Mézes-Mázas” Családi Nap főzőversenyére: a Debrecenből érkező Kalandozó Cívisek csapata akik, tárkonyos rucalevesükkel és a pulykahússal töltött káposztájukkal vívták ki az elismerést. Ugyancsak meghívást kapott e versenyre a BBQ Roosteers csapat, akik nevükhöz híven BBQ tálat készítettek.

A fődíjat a hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület felajánlását, mely 3 napra szóló erdélyi út Farkaslakára a Székács Szakácsok csapat kapitánya Fehér József vehette át.