TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Szentmiklósi Napok

2018-06-15 12:02

Programokban bővelkedik július első hétvégéje Törökszentmiklóson

 

Városunk kulturális élete pezsgővé válik július 4-8-a között, hiszen 25. alkalommal kerül megrendezésre a szép hagyománynak számító Szentmiklósi Napok rendezvény-sorozat, amely alapgondolata itt az alföld közepén, mindig az aratáshoz, mint régi hagyomány felelevenítéséhez kapcsolódott. A legnépszerűbb rendezvénye ma is a kézi kaszás aratóverseny, melyet július 7-én az Óballai felüljáró utáni búzatáblában rendeznek meg. Ugyancsak itt kerül sor a hagyományos arató ételek főzőversenyére is.

 

Július 4-én (szerda) 17.30 órától nyílik a visszatekintés a Szalmaországba című kiállítás az Ipolyi Kulturális Központban, melyet a Szalmabábúk lázadása című film vetítése követ.

Július 5-én (csütörtök) 18 órakor szentmisét tartanak a Szentháromság Római Katolikus Főtemplomban a Lábassy Emlékév tiszteletére, a gyáralapító posztumusz díszpolgár születésének 195. évfordulója alkalmából. 19 órától Lábassy János Emlékkoncertre kerül sor  a templomi orgona adományozója tiszteletére. Fellépők: Farkas Erzsébet énekművész, Balázs Anita gordonkaművész, Szekeres József kántor, karvezető, a Kodály Zoltán AMI Gyermekkórusa valamint a  Vonószenekara, a Tornaljai Reneszánsz Gyermekkórus, a Sanctonicolaum Kórus és Csiki Ágnes gitárművész.

Július 6-án (péntek) 10 órakor a Katolikus temetőben kegyeleti megemlékezésre kerül sor a Lábassy Emléktábla megkoszorúzásával. 14 órától a Törökszentmiklósról Elszármazottak Baráti Találkozója zajlik, az estét pedig a Kossuth téri X. Utcazene Fesztivál zárja.

Július 7 (szombat) 8 órától hintós felvonulás a Városháza udvaráról az arató verseny illetve főzőverseny helyszínére. A Galambos Parkban 17.45 órától könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket. Fellépők: Leander Kills, Rage Against the Machine Tribute, GanxstaZolee és a Kartel

Július 8–án (vasárnap) 9 órától a városi sportpályán meghívásos kispályás labdarugó torna illetve párhuzamosan a Törökszentmiklósi Fogathajtók Baráti találkozója zajlik. I. futam 9.30 óra, II. futam 13.30 órakor. Este a Galambos Parkban 19.10 órakor Ferenczi György és a Rackajam, 20.30 órától a Csík zenekar könnyűzenei koncertje zárja a programot.

 Bízunk abban, hogy a különböző helyszíneken mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot.