TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Hősök napi megemlékezés

2018-05-09 12:49

A magyar nemzetgyűlés az 1924 évi XIV. törvénycikkében május utolsó vasárnapját nemzeti ünneppé avatta. Tette ezt a jövő nemzedék okulására és hősi halottainak dicsőségére.

A törökszentmiklósi Kossuth téri Hősök szobrát 90 éve szentelték fel, ahol időnként megállunk tisztelegni elődeink emléke előtt. Sajnos évről-évre egyre kevesebben tesszük, pedig nem árt néha elgondolkodni az áldozatvállalásról, a hősiességről. Bár élni előre nézve kell, de az életet megérteni csak visszatekintve lehet.

Hagyományainkhoz híven május 25-én 12.30 órakor a Városháza aulájában koszorúzzuk meg az I. világháborús hősök, áldozatok emléktábláját, ahol Bojtos Gábor levéltáros tart megemlékezést.

Május 27-én vasárnap 9 órakor a Református temetőben koszorúzzuk meg a II. világháborús hősök emlékművét. A Kossuth téri Hősök emlékművénél 11 órakor kerül sor az önkormányzati és egyházi megemlékezésre, koszorúzásra, ahol Vitéz Nagy Péter Hagyományőrző főhadnagy valamint Galsi Zoltán helytörténet kutató mond beszédet. Közreműködik a Tordasi Férfi Dalárda, a Kodály Zoltán AMI Fúvós együttese valamint a  Sanctonicolaum Városi Kórus.

Minden érdeklődőt tisztelettel vár Törökszentmiklós Város Önkormányzata.