TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Főzőverseny

2017-07-11 14:25

A szántóföldön közben 15 nevezéssel zajlott a főzőverseny. A pusztai, hagyományos magyar ízek és ételek mellett a lengyel pirog illetve derelye illata lengte be a határt. A zsűri elnöke Vas Imre szakácsmester, a szabadtéri sütés-főzés nagy mestere, a Magyar Gulyás Szövetség oszlopos tagja volt. Az eredmények pedig:  I.  a Horváth Ilona háziasszony klub, II. Oravecz Mihály, III. Ryglice főzőcsapata.

Itt került átadásra a Tiszta udvar rendes ház tábla, melyet Balla Judit, Nagyné Katona Bernadett, Karakas Ferenc, Szécsi Mihály, Tóta Károly és Tóth Dezső érdemelt ki.

A szántóföld szélén felállított színpadon népdalokkal és nótákkal, néptánccal gondoskodtak az aratók és a nézőközönség jó hangulatáról.  A déli ebédhez Madarász Katalin nótázott.   Hagyományos cséplés bemutatót, a mezőgazdasági gépekből, fotókból Lábassy János emlékkiállítást rögtönöztek az arató helyszínen. Egy konferencia sátorban pedig a mezőgazdasági szakemberek, gazdakörök találkozójára került sor.

A szántóföldi jó hangulathoz hintózással, kézművesedéssel is hozzájárultak. Az arató-mulató tarlóbálhoz a zenét Horvát Robi és Váradi Vilmos szolgáltatta.