TÖRÖKSZENTMIKLÓS

  
menü
06 56 590-420

Városi Pedagógus Nap

2017-06-13 08:22

Városunk szép hagyománya, hogy közös ünneplésre hívja Törökszentmiklós pedagógusait. Az ünnep lényege a ragaszkodás, a feltétlen tisztelet, melyet a város pedagógusai iránt érzünk.  Június 9-én az Ipolyi Kulturális Központ színháztermében került megrendezésre a Városi Pedagógus nap.

Ebben a tanévben sok kiváló pedagógust veszített el a város. Emlékük előtt tisztelegve fejet hajtottunk Tóth Sándorné, Szécsi Gyula, Lukács Ferenc, Szávó János, Répási Bertalanné, Galsi Lajosné, Pethő Józsefné, Nagy Kálmán, Agócs József, Balogh Lajos munkássága előtt. Sok-sok tanítvány, szülő és kolléga őrzi az emléküket. Nyugodjanak békében!

Minden ember a tanítóinak, tanárainak köszönheti, hogy értelmes, művelt felnőtt emberré vált. Ezért sem mehetünk el szó nélkül ezen ünnep mellett.  A figyelmesség minden pedagógusnak kijár - említette Markót Imre polgármester a köszöntőjében. Majd egy-egy csokor virággal köszöntötte a gyémánt és vasdiplomával kitüntetetteket, valamint azokat, akik a tanév során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

 

Díszdiplomások

Diplomaszerzésének 65 éves jubileuma alkalmából vas díszoklevelet vehetett át Murányi Lászlóné aki a Tanítóképzőt Budapesten  végezte 1951-ben, és gyakorlóévesként Kuncsorbára került. 1969-től az egykori Rózsa téri Ált. iskola pedagógusa volt egészen a nyugdíjazásáig. Határtalan gyermekszeretete miatt rajongtak érte a tanítványai. Igényes, szorgalmas pedagógus volt. Munkájára, kedvességére, kiváló humorára emlékeznek még egykori munkatársai. Erzsike néni ma is szívesen jár a Kölcsey rendezvényeire.

Gyémánt diplomás óvodapedagógusok Árvai Jánosné, Csák Jánosné akik elhivatottsága, óvodapedagógusi pályafutása példaértékű. Szeretettel és türelemmel nevelték a gyermekeket és közvetlen kapcsolatot ápoltak a szülőkkel is.

Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetés

Nyugdíjba vonulásuk alkalmából a 40 éves szolgálatot köszönték meg ezen kitüntetéssel Buzás Imréné, Csikós Andrásné, Hudu Lajosné, Kardos Jánosné óvónőknek, akik meghatározó egyéniségei voltak a nevelő közösségnek. A Karcagi SZC Lábassy János Szakgimnázium és Szakközépiskola két nyugdíjba vonuló tanárát Fejes Ferencet és Pádár Dénest jutalmazta ezen elismeréssel. A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium Molnár Erzsébet és Göőz Tibor pedagógusoknak fejezte ki elismerését és háláját az eltöltött évekért.

Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola

A négy évtizedes oktatói, iskola vezetői munkát a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetéssel jutalmazta a köztársasági elnök Budai Ferenc igazgatónak. A Földművelési minisztertől Kovács Józsefné a Környezetünkért Emlékplakettet, Annus Anita szintén környezetvédelmi tevékenységéért elismerő oklevelet vehetett át. Ugyancsak miniszteri elismerésben részesült Gombásné Haraszti Edit tanárnő a mezőgazdasági szakképzésben eltöltött három évtizedért.  Székács Emlékplakettet vehetett át Cseh Judit a matematika-fizika korszerű, igényes tanításáért, Annus Péter az iskolai tangazdaság fejlesztéséért, a mezőgazdasági képzésben végzett több évtizedes munkájáért.

 

 

Az éves munka elismeréseként jutalomban részesültek

A Bercsényi Miklós Katolikus Gimnáziumban Kocsisné Török Ágnes aki fő szervezője volt a Bercsényi 70 rendezvénysorozatnak, Molnár Csaba a sikeres országos és megyei történelem versenyre felkészítésekért, Dr. Várhelyiné Gergely Csilla akinek az osztályából az érettségi után mindenki továbbtanul. A Pánthy Endre Katolikus Általános Iskolából Forgó Lászlóné a hitben elkötelezett példamutatásáért, a Szent Kristóf Katolikus Óvodából Kormos Lászlóné a környezettudatos magatartás kialakításáért.

 

Baptista Szeretetszolgálat Kölcsey Ferenc Általános Iskola

Másodízben kapta meg az intézmény az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet valamint átvehette a Minősített Tehetséggondozó Műhely elismerést, melyet országosan csak 38 intézmény nyert el.

Intézményi kitüntetésként a Kölcsey Emlékplakettet vehették át idén: Szakál Károlyné a „Zöld utat a tudáshoz” megálmodója és alapítója,  Négyesi Tímea a Zenés Angol Játszóház foglalkozás sorozat alkotója, Csemányné Maródi Ildikó a matematika tehetségcsoport vezetője.   

 

Markót Imre polgármester külön köszönetet mondott a városi ünnepségeken való iskolai szereplésekért a felkészítő tanároknak: Lovász Magdolna, Nagy Rajmond, Banáné Szőke Ilona, Csikiné Lukszics Ágnes, Szűcs Evelin, Bana Lajosné pedagógusoknak.

 

A rendezvényt műsorával színesítette Dr. Légrádiné Varga Rita verse,  Szekeres János gitárzenéje, a Kodály Zoltán AMI növendékei Bárdos Bianka fuvola, Antal Sára hegedű játéka. A Szolnoki Ádám Jenő Zeneiskola tanulóinak éneke Ölvedi Annamária és Szarvas Andrea előadása, valamint az „Ezerjó „Szentmiklós Néptáncegyüttes dél-alföldi tánca. 

A nyári szünetre jó pihenést, kellemes kikapcsolódást és igazi feltöltődést kívánunk minden pedagógusnak.